Apollon Smintheus Kutsal Alanı'ndaki kazılarda kadın ve çocuk iskeleti bulundu!

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Apollon Smintheus Kutsal Alanı'nda 1980’den bu yana süren kazılarda, bu yıl 2 bin yıllık nekropol alanında kadın ve çocuk iskeletleri bulundu.

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesindeki Apollon Smintheus Kutsal Alanı'nda devam eden kazı çalışmalarında, 2 bin yıllık nekropol alanında kadın ve çocuk iskeletleri bulundu. 

Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Gülpınar köyünde bulunan Apollon Smintheus Kutsal Alanı'nda 1980 yılında başlayan kazı ve restorasyon çalışmaları, bu yıl ortalama 15 kişilik bir ekip ile Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Davut Kaplan başkanlığında devam ediyor.

Bu yılki kazı çalışmaları kapsamında, yaklaşık 2 bin yıllık tarihe sahip nekropol alanında kadın ve çocuk iskeletleri bulundu. 

Kazı Başkan Yardımcısı Tuğçe Kocael, "Geçen yıl gerçekleştirdiğimiz çalışmalarda, nekropolis alanı olduğu düşündüğümüz bir alanda mezar buluntularına rastladık. Bu yıl da jeofizikten aldığımız veriler doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürdük. Bizi şaşırtan duvar yapılarını keşfettik. Bu yapıların geç dönem düzenlemeleriyle ilgili olduğunu düşünüyoruz. Duvar diplerinde, bir yetişkin ve bir çocuk iskeletine işaret eden bulgular elde ettik. Burada, üzeri kiremitle kapatılmış basit toprak gömü mezarları mevcut. Antropoloğumuzun incelemelerine göre, iskeletlerin kadın ve çocuk olduğu anlaşıldı" şeklinde açıklamalarda bulundu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.