App Store'da gösterilen uygulama ile PlayStation'ın efsane oyunları iPhone'lara geliyor!

Apple, Avrupa Birliği'nin kararı üzerine App Store politikalarında değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bu değişiklik, emülatör uygulamalarının kabul edilmesine ve App Store'da yeni bir emülatör uygulamasının yayınlanmasına olanak sağladı.

Apple, Avrupa Birliği'nin kararı üzerine App Store politikalarında değişiklik yapmak zorunda kaldı. Bu değişiklik, emülatör uygulamalarının kabul edilmesine ve App Store'da yeni bir emülatör uygulamasının yayınlanmasına olanak sağladı. Bu emülatör uygulaması, efsanevi PlayStation oyunlarını iPhone ve iPad'e taşıyor.

PLAYSTATION EMÜLATÖRÜ GAMMA APP STORE'DA

iOS geliştiricisi ZodTTD tarafından hazırlanan ve Gamma adı verilen PS1 emülatörü, son günlerde App Store'da tanıtıldı ve kısa sürede geniş bir ilgi gördü. Bu emülatör uygulaması sayesinde iPhone ve iPad kullanıcıları, jailbreak yapmadan PlayStation 1 oyunlarını oynayabilecekler. Gamma, Bluetooth gamepad desteği sağlamanın yanı sıra PS1'de bulunmayan bazı özellikleri de içeriyor. Kullanıcılar, oyunu istedikleri herhangi bir noktada duraklatabilir ve kaydedebilirler. Ayrıca, oyun ve kayıt dosyaları, Google Drive veya Dropbox gibi bulut depolama hizmetleri aracılığıyla cihazlar arasında senkronize edilebiliyor.

Gamma'nın ilk kurulum aşamasında kontrol ayarlarının biraz ince ayar gerektirebileceği belirtiliyor, özellikle ekran boyutu ve kontrolcünün manuel olarak ayarlanması gerekiyor. Ancak Gamma, iPhone ve iPad kullanıcılarına PlayStation 1 deneyimi yaşatmayı hedefliyor. Uygulama, popüler Wii ve GameCube emülatörü Delta'nın mimarisini kullanarak iOS'ta jailbreak yapmadan retro oyunlara erişim sağlanmasını sağlıyor. Şu an için uygulamanın oyun kütüphanesinin sınırlı olduğu ancak zamanla genişleyeceği belirtiliyor.

Ücretsiz olarak App Store'da sunulan Gamma, iPhone ve iPad kullanıcılarının oyun alışkanlıklarını değiştirmeyi ve retro oyun tutkunlarına yeni bir deneyim sunmayı amaçlıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.