Apple, Akıllı Saat Satış Yasağını Aşmak İçin Yeni Tasarım Üzerinde Çalışıyor

Apple, tıbbi seyretme teknolojisi şirketi Masimo ile yaşadığı patent anlaşmazlığı nedeniyle bazı akıllı saat modellerine yönelik satış yasağını aşmak için yeni bir tasarım üzerinde çalışıyor.

ABD'de devam eden Masimo ve Apple arasındaki akıllı saat satış yasağı davasında yeni bir gelişme yaşandı. Masimo, ABD Federal Temyiz Mahkemesine sunduğu dilekçede, geçen hafta ABD Gümrük ve Sınır Koruma Birimi'nin Apple'ın yeniden tasarladığı saat modelinin yasağın dışında kaldığına karar verdiğini belirtti.

Dilekçede, Apple'ın yeniden tasarlanan saatlerinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentine konu teknolojiyi içermediği açıklamasının yer aldığı ifade edildi.

APPLE'IN AKILLI SAATLERİNE İLİŞKİN SATIŞ YASAĞI

ABD Uluslararası Ticaret Komisyonu, geçen yıl ekimde, Apple Watch'un kandaki oksijen seviyelerini ölçme özelliğinin Masimo'nun nabız oksimetresi patentlerini ihlal ettiği kararına varmıştı. Bu karar sonucunda, ABD Başkanı Joe Biden yönetimi tarafından veto edilmemiş ve Apple Watch Ultra 2 ve Watch Series 9'un ABD'de satışı yasaklanmıştı.

Apple, Federal Temyiz Mahkemesine başvurarak karara itiraz etmiş ve saatlerin yeniden tasarlanmış versiyonlarının Masimo'nun patentlerini ihlal edip etmediğine dair kararın ABD Gümrük ve Sınır Korumasının değerlendirmesi beklenene kadar durdurulmasını talep etmişti. 12 Ocak'a kadar süre tanınan bu değerlendirme sonucunda yeni bir gelişme yaşanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

ChatGPT'nin yeni yapay zeka modeli: Yüz ifadelerinden duyguları okuyabiliyor!
WhatsApp'a güncelleme: O sıkıcı özellikten kurtuluyoruz!
TikTok, YouTube'a rakip olacak: Saatlik videolar test ediliyor!
Whatsapp'ta çığır açacak yeni özellik duyuruldu!
Yapay zeka içerikleri o sosyal medya platformunda böyle işaretlenecek: Kullanıcılara uyarı gidecek