Apple Bitcoin ile ödeme sistemini başlattı

Dünyanın en büyük teknoloji devleri arasında yer alan Apple Bitcoin ile ödeme sistemini başlattı. Bu haber kripto para piyasasında büyük bir sevinçle karşılandı.

Kripto para dünyası Apple Bitcoin ile ödeme sistemine geçti haberleriyle çalkalanıyor. Sadece 2020 yılında bile 20 bin dolar seviyesinde olan Bitcoin şimdilerde 47 bin dolar düzeyine ulaştı. Aradaki bu fark gerçekten de korkunç boyutlara ulaştı. Böylesine yüksek bir çıkış beklemeyen teknoloji şirketleri kripto paralara dönmeye başladı.

Hatırlayacağınız üzere Tesla 1.5 milyar dolar Bitcoin aldığını söylemişti. Hemen ardından ünlü teknoloji girişimcileri çeşitli kripto paralara yatırımlar düzenledi. Bunlar sayesinde kripto paraların değeri kat kat arttı.

Hem donanım hem de yazılım açısından son derece önemli bir şirket olan Apple, yeni bir sistem getirdi. Buna göre Apple Pay desteği ile Bitcoin üzerinden ödeme işlemi yapabilirsiniz. Bunun yolunu açan ise Mastercard tarafından alınan bir karardı.

Mastercard aldığı bir kararla birlikte BitPay gibi uygulamaların çıkardığı kartları işlevsel hale getirdi. Normal şartlarda bu uygulamalar üzerinden ödeme yapmak için kripto paranızı standart paraya çevirmeniz gerekiyordu. Şimdi ise bu kural değişti. Kripto para ödemelerinde herhangi bir dönüşüm yapmanıza gerek yok. Böylece aracısız ödemeler sistemi gelişecek.

BitPay cüzdanını Apple Play platformuna eklediğinizde kripto para ile ödeme yapabileceksiniz. Bu gerçekten de kripto paraların günlük hayatımıza girmesi için olağanüstü bir haber. Peki sizce diğer şirketler de Bitcoin üzerinden ödeme sistemi geliştirmeli mi?

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google, o hizmetini kapatıyor: Şirket açıklama yaptı!
Google arama, yapay zeka ile güçlendiriliyor: SEO uyumlu yenilikler geliyor!
Manor Lords, çıkışıyla hemen zirveye oturdu! İndirimli fiyatıyla kaçırmayın: 10 Mayıs'a kadar!
İphone kullananlar artık web olmadan da erişebilecek: İşte yeni özellik!
Instagram’dan ilk adım sorunu olanlara yeni özellik!