Apple çalışanlarından Covid 19 aşılarının güncel olmasını talep ediyor

Apple, çalışanlarının 15 Şubat’tan itibaren ofislere veya mağazalara girmek istiyorlarsa COVID-19 aşı takviye aşılarının kanıtını sunmalarını isteyecek.

Yani Apple çalışanlardan üçüncü aşının olunmasını talep ediyor. Çalışanların aşılarını kanıtlamaları için dört haftaları olacak.

Aşılanmamış veya aşı kanıtı sağlayamayan işçiler 24 Ocak’tan itibaren negatif testi sonuçları vermek zorunda kalacaklar. Ancak bunun hem ofis hem de mağaza çalışanlarını etkileyip etkilemediği kesin değil. Şirkete göre, ilk aşı dozlarının “azalan etkinliği” ve COVID-19’un Omicron varyantının yükselişi, ciddi hastalıklara karşı korunmak için ikinci ve üçüncü aşının gerekli olduğu anlamına geliyordu.

Apple’dan konuyla ilgili yorum yapması istendi. Rapor, Facebook ana şirketi Meta’nın ofise geri dönecek olan çalışanları için talep ettiği bazı isteklerden sonra geldi. Apple geçtiğimiz dönemlerde de COVID-19 salgınlarının ardından çok sayıda mağazayı geçici olarak kapatmıştı. Basitçe söylemek gerekirse, şirket salgınla ilgili hiçbir detayı göz ardı edeceğe benzemiyor. Özellikle konu aşı olduğunda ise taviz vermesi söz konusu değil. Çalışanların artık kesinlikle ikinci ve üçüncü aşı kartı sunması gerekiyor. Şirketin bu yaptırımları hangi ülkeleri kapsıyor tam olarak açıklanmadı ancak devam niteliğindeki aşıların zorunluluğu şu anda ABD içersinde bulunan Apple mağazaları için geçerli olacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

WhatsApp kullanıcıları bu değişikliklere isyan edecekler! Yine yeni bir değişiklik geliyor
Apple'ın yeni ürünleri, 7 Mayıs'ta tanıtılacak: İşte beklenenler!
Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!