Apple Card Skandalında Son Durum: 89 Milyon Dolar Ceza Kararı!

Tüketici Finansal Koruma Bürosu, Apple Card kullanıcılarının yanıltıldığı gerekçesiyle Apple’a 25 milyon, Goldman Sachs’a ise 64,8 milyon dolar ceza verdi. Haberin detayları...

ABD Tüketici Finansal Koruma Bürosu (CFPB), Apple ve Goldman Sachs’a, 2019’da piyasaya sürdükleri Apple Card’ın kredi kartı kullanıcılarını yanılttığı gerekçesiyle toplam 89 milyon dolar ceza kesti. Apple’a 25 milyon dolar, Goldman Sachs’a ise 64,8 milyon dolar ceza verildi.

KULLANICILARIN ŞİKAYETLERİ GÖZ ARDI EDİLDİ

CFPB, Apple Card’ın yüz binlerce kullanıcı üzerinde olumsuz etkiler yarattığını, özellikle müşteri hizmetlerindeki aksaklıklar ve yanlış bilgilendirmelerin sorunları artırdığını bildirdi. Apple’ın, on binlerce müşteri şikayetini Goldman Sachs’a iletmediği veya ilettiğinde de gerekli incelemelerin yapılmadığı ortaya çıktı. Ayrıca, kullanıcıları yanıltarak Apple Card ile yapılan alışverişlerde otomatik faizsiz ödeme planı sunacakları vaadiyle birçok kişinin borçlandığı belirtildi.

KREDİ PUANLARI ETKİLENDİ

Apple Card kullanıcılarının geri ödemelerde yaşadığı gecikmeler, bazı kişilerin kredi puanlarının düşmesine yol açtı. Bu durum, kredi kartı hizmetinin itibarını zedeledi ve kullanıcılar arasında büyük bir hayal kırıklığı yarattı.

GOLDMAN SACH'S KREDİ KARTI HİZMETİ YASAKLANDI

Büro, Goldman Sachs’ın kredi kartı hizmetini, yasal yükümlülüklerini yerine getirebileceğini kanıtlayana kadar yasakladı. Goldman Sachs’a, 19,8 milyon dolar tazminat ve 45 milyon dolar ceza kesilirken, Apple’a 25 milyon dolar ceza verildi.

ŞİRKETLERDEN AÇIKLAMALAR

Goldman Sachs, teknolojik ve operasyonel sorunları çözmek için çalıştıklarını ve etkilenen müşterilere gerekli yardımları sağladıklarını duyurdu. Apple ise, sorunlar tespit edildiğinde Goldman Sachs ile hızlı bir şekilde harekete geçerek çözüm ürettiklerini belirtti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.