Apple, Çin'de Meta Uygulamalarını Kaldırdı: Gerilim Artıyor

Çin'in düzenleyicileri tarafından baskı altında kalan Apple, WhatsApp ve Threads'i Çin'deki App Store'dan kaldırdı. Ulusal güvenlik endişeleri gerekçesiyle alınan bu karar, Meta ile Apple arasında gerilime neden oldu.

Çin'in düzenleyici kurumunun talebiyle Apple, WhatsApp ve Threads gibi Meta'ya ait mobil iletişim uygulamalarını Çin'deki App Store'dan kaldırdı. Ulusal güvenlik endişeleri gerekçesiyle alınan bu adım, teknoloji devleri arasında gerilime yol açtı. Ancak, Meta'nın diğer uygulamaları hala Çin'deki mağazalarda mevcut durumda.

Apple, Çin'in düzenleyicisinin baskılarına boyun eğdi ve Çin'deki çevrimiçi mağazasından Meta'nın mobil iletişim uygulamaları WhatsApp ve Threads'i kaldırdığını açıkladı.

ABD'li teknoloji üreticisi, Çin Siber Uzay İdaresi'nin "ulusal güvenlik endişeleri" gerekçesiyle bu adımı talep ettiğini belirtti.

Meta grubu, karara ilişkin yorum yapmazken, Apple ise "Aynı fikirde olmasak bile, gösterdiğimiz ülkelerdeki yasalara uymakla yükümlüyüz" dedi.

Financial Times'ın haberine göre, Meta'ya ait olan Messenger, Facebook ve Instagram uygulamaları hala Çin'deki App Store'da bulunmaya devam ediyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Senegal ve Nijerya Liderleri, Batı Afrika Sorunları Üzerine Görüşmek İçin Buluştu
İspanya, İsrail'e Silah Taşıdığı İddia Edilen Gemilere Sert Tepki Gösteriyor
Arap Birliği Zirvesi: İsrail'in Gazze Saldırıları Kınandı, Bölgesel Sorunlara Odaklanıldı
Sanal ilişki ona gelir kapısı oldu: Sharna Beckman 10 dakikada 30 bin TL kazanıyor
Trump'ın 'sus payı' davasında çapraz sorgu yapıldı: Ses kaydı dinletildi