Apple Disney ’in hisselerini mi satın alıyor?

Apple, şimdilerde ise gözünü yine yayıncılık sektöründe de faaliyet gösteren Disney ‘e doğru çevirmiş durumda. Apple, geçtiğimiz aylarda Apple TV+

Apple, geçtiğimiz aylarda Apple TV+ servisini kullanıma sunmuştu. Bu servisi için önemli anlaşmalara imza atan Apple, şimdilerde ise gözünü yine yayıncılık sektöründe de faaliyet gösteren Disney ‘e doğru çevirmiş durumda.

Bugün gelen iddialara göre; Disney çok yakında Apple’ın çatısı altına girecek. Eğer bu gerçekleşirse yüz yılın en büyük satın alması olacak gibi görünüyor.

Bildiğiniz gibi dünyada hızla yayılan ve Türkiye’de şimdilik 47 vaka görünen coronavirus (COVID-19) salgınından dolayı borsalar tepe taklak gelmiş durumda. Firmaların sürekli hisse senetlerinin değer kaybetmesini Apple fırsata çevirmeye hazırlanıyor.

Rosenblatt Securities‘ten Bernie McTernan; Tim Cook tarafından Disney’e ciddi bir teklif yapılacağını açıkladı. 2020’nin başından beri hisselerinde yüzde 36 gibi oldukça ciddi bir düşüş yaşayan Disney’i, Apple bu bataklıktan kurtaracak gibi görünüyor.

Bernie McTernan; Disney’in coronavirus salgınından dolayı üç hafta içerisinde 85 milyar dolarlık kayıp yaşadığını belirtiyor. Oldukça ciddi olan bu kaybı telafi etmek şimdilik çok güç görünüyor. Coronavirus’ün etkilerinin ne zaman geçeceği bilinmediği için Disney’e yapılacak ciddi bir teklifin kabul edilmesi bekleniyor.

Tarih tekerrürden ibarettir. Steve Jobs’ın Apple’dan kovulmasının ardından kurduğu Pixar firması Disney tarafından satın alınmıştı. Şimdi ise Apple, Disney’i komple satın alacak gibi görünüyor. Bu satın alma işleminin kaç milyar dolar olacağı ise henüz bilinmiyor. Zamanında Beats Electronics‘i satın almak için 3 milyar doları gözden çıkaran Apple’ın, Disney’i satın almak için 100 milyar doları gözden çıkarmasını bekliyoruz.

Deadpool yıldızı Ryan Reynolds, Koronavirüsle mücadele için harekete geçti

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!
Teknoloji şirketlerinde işten çıkarmalar dünya genelinde devam ediyor!