Apple, İlk Sendikalı Mağazası İçin Tarihi Anlaşmaya Vardı

Apple, IAM CORE sendikasıyla anlaşarak ilk sendikalı mağaza çalışanlarına yüzde 10 ücret artışı ve iş güvenliği iyileştirmeleri sağladı. Anlaşma, 6 Ağustos'ta oylanacak ve kabul edilirse üç yıl geçerli olacak. Bu gelişme, çalışanların Mayıs'taki grev kararının ardından geldi.

ABD'li teknoloji devi Apple, Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Sendikası'nın Örgütlü Perakende Çalışanları Koalisyonu (IAM CORE) ile yaptığı sendika anlaşması ile tarihteki ilk sendikalı Apple mağazası çalışanlarına yüzde 10 ücret artışı ve iş güvenliği iyileştirmeleri sağladı. Bu anlaşma, çalışanların Mayıs ayında grev kararı almasının ardından gerçekleşti.

ABD'li teknoloji devi Apple, Uluslararası Makinistler ve Havacılık İşçileri Sendikası'nın Örgütlü Perakende Çalışanları Koalisyonu (IAM CORE) ile bir sendika anlaşmasına vardı.

Bu anlaşmayla birlikte tarihteki ilk sendikalı Apple mağazası çalışanları, yüzde 10 ücret artışı ve iş güvenliklerinde iyileştirmeler elde edecek. Associated Press'in haberine göre, anlaşma 6 Ağustos'ta oylanacak ve kabul edilmesi halinde üç yıl geçerli olacak.

Sendikanın müzakere komitesi yaptığı açıklamada, "Apple ile geçici bir anlaşmaya vararak üyelerimize gelecekleri hakkında söz hakkı ve daha fazla kazanım için kuvvetli bir ilk adım veriyoruz. Birlikte bu başarıyı her mağazada daha da ileriye taşıyabiliriz" dedi.

Bu anlaşma, mağaza çalışanlarının bir yıldan uzun süredir yönetimle yapılan görüşmelerin "tatmin edici sonuçlar" vermediğini söyleyerek Mayıs ayında grev kararı almasının ardından geldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.