Apple risk almaya hazırlanıyor

Apple, son yıllarda inovasyon anlamında rakiplerinin hayli gerisinde kaldı. Şirketin kurucu ortaklarından biri olan Steve Jobs’un CEO olduğu zamanlarda

Apple, son yıllarda inovasyon anlamında rakiplerinin hayli gerisinde kaldı. Şirketin kurucu ortaklarından biri olan Steve Jobs’un CEO olduğu zamanlarda iPod, iPhone ve iPad gibi ürünlerle sektöre yön veren teknoloji devi, şimdilerde ise kendisini tekrar etmekten başka birşey yapmıyor.

Genel olarak bakıldığında, Steve Jobs öldükten sonra Apple’dan teknoloji tutkunlarını heyecanlandıracak bir cihazın gelmediğini görüyoruz. Cupertino merkezli şirket Tim Cook döneminde taklit edilen şirket konumundan, taklit eden şirket konumuna geçti.

Apple artık yeni bir şeyler yapmak yerine, tutan ürünlerin kopyasını yapmakla yetiniyor. Nitekim HomePod da bunlardan biri. Akıllı hoparlör pazarının ivme kazandığı bir dönemde, Amazon ve Google’ın karşısına HomePod ile çıktı. Nitekim bu cihaz Apple’ın elinde patladı.

Peki Apple artık kullanıcılarını heyecanlandıracak ürünler tanıtmayacak mı? Tim Cook’un söylemlerine bakacak olursak, şirketin önümüzdeki dönemde büyük riskler alacak. Cook, kullanıcılarını heyecandan uçuracak yeniliklere sahip ürünler geliştireceklerini söylüyor. Bu da şirketin ar-ge tarafında riskler alarak, piyasada olmayan ürünleri, üretmesi anlamına geliyor.

Steve Jobs zamanında da iPod, iPhone ve iPad gibi ürünlerde zarlar atılmış ve kazanan Apple olmuştu. Şimdi aynı şeyi Tim Cook da deneyecek gibi görünüyor. Bakalım şans yine Apple’dan yana olmaya devam edecek mi? Bekleyip göreceğiz.

Huawei Y6 2019 tanıtıldı! İşte özellikleri

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Whatsapp'a Dev Yenilik: Etkinlik Planlama Özelliği Geliyor!
iPhone'da bulunan kilit ekranı özelliği Android'e de geliyor
Amazon'un satışları ilk çeyrekte arttı!
Kan grubuna göre hastalık riskleri neler? En şanslılar o kan grubuna sahip olanlar çıktı
On milyonlarca kişi WhatsApp'a gizlice giriyor!