Apple Tahtı O ünlü markaya Kaptırdı: Pazar liderliğini kaybetti

IDC verilerine göre, 2024'ün ilk çeyreğinde küresel akıllı telefon sevkiyatları arttı. Ancak, Apple'ın küresel iPhone sevkiyatları, pandemi döneminden beri en büyük düşüş olan %9,6'lık bir azalma yaşadı.

IDC'nin verilerine göre, 2024'ün ilk üç ayında iPhone satışları 50,1 milyon adede ulaştı. Bloomberg anketine göre beklenti ise 51,7 milyondu. Yıllık bazda, iPhone sevkiyatları %9,6 düşüş kaydetti ve bu, 2022'deki pandemi döneminde yaşanan tedarik zinciri sorunlarından bu yana görülen en büyük düşüş olarak kaydedildi.

İPHONE SATIŞLARI DÜŞÜŞTE

Çinli rakipler Huawei ve Xiaomi'nin yükselişi ve Pekin hükümetinin kamu kurumlarında iPhone kullanımını yasaklaması, iPhone satışlarındaki düşüşte etkili oldu.

Global mobil piyasası ise tarihin en büyük büyüme performansını gösterdi ve akıllı telefon üreticilerinin sevkiyatları %7,8 artarak 289,4 milyon adede yükseldi. Samsung, %20,8'lik pazar payıyla en büyük pazar payını elde etti. Apple, %17,3'lük pazar payıyla ikinci sırada yer alırken, Xiaomi %14,1'lik pazar payıyla üçüncü sıraya yükseldi.

IDC Araştırma Direktörü Nabila Popal, artan rekabetin iPhone sevkiyatlarındaki düşüşte etkili olduğunu belirterek, "Bu yıl piyasalarda toparlanma devam ettikçe, Android'in pazar payının Apple'dan daha fazla artmasını bekliyoruz" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Konut Fiyatlarında Dev Değişim! Ev Almak İsteyenler Dikkat!
Elinde altını olanlar dikkat etsin: Uzmandan uyarı geldi!
Kripto yasası bugün TBMM'ye sunuluyor
Esnaf kredilerinde musluk kapandı
Volkswagen'den Güçlü Dönüş: Yeni Motorlar ve Yenilikçi Özellikler ile Siparişte!