Apple Türkiye , 54 kişinin işten çıkarılmasına neden oldu

Dünyanın her yerinde coronavirüs nedeniyle çeşitli bağış ve yardımlar yapan ABD’li firma Türkiye’de ( Apple Türkiye ) ve dünyanın çeşitli yerlerinde  

Dünyanın her yerinde coronavirüs nedeniyle çeşitli bağış ve yardımlar yapan ABD’li firma Türkiye’de ( Apple Türkiye )ve dünyanın çeşitli yerlerinde küçülmeye gitme kararı aldı. 

Apple Türkiye ile ESC Teknoloji arasında 2010 yılından beri devam eden yetkili servis istasyonu sözleşmesi geçtiğimiz günlerde sonlandırıldı. Bu karar bizi coronavirüs zamanında işsiz kalan insanlar yüzünden ilgilendiriyor.

ESC Teknoloji, Trabzon, Ordu, Samsun, Ankara ve Sakarya’da hizmet vermekteydi. Firma 30 Nisan 2020 tarih itibariyle sözleşmenin sonlanacağını ve yeni bir sözleşme yapılmayacağını öğrendiğinde yasal zorunluluk gereği 31 Mart 2020’de müşterilere yönelik bir açıklama yaptı.

Tüm faaliyetleri Apple marka ürünlerin servis hizmetlerine yönelik olan firma ayda 10.000’den fazla kişiye hizmet vermekteydi. Ancak Apple Türkiye firma ile olan sözleşmesini hiç bir gerekçe olmadan sonlandırınca ESC Teknoloji’de faaliyetlerini durdurma kararı aldı.

Bu karar sonucu çalışanların yasal hakları ödenerek 54 kişi işten çıkarıldı.  Türkiye ofisi şu ana kadar herhangi bir açıklama yapmadı ancak ESC Türkiye hem Ulusal hem Uluslararası mahkemelerde gerekli başvuruları yaptığını açıkladı.

Razer Cynosa Lite oyuncu klavyesi inceleme

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fatih Kacır açıkladı: Batarya ham madde üretimine teşvik geliyor!
Numara taşıma sayısı 180 milyonu geçti!
Artık hava durumunu insanlar değil yapay zeka tahmin edecek!
Tesla'nın insansı robotu, fabrikada görev almaya başladı ve ürünleri yerleştirip kutuları taşıyor
Yerli yapay zeka yazılımı: Rahim değerlendirilip, gebelik elde edilebiliniyor