Apple VR/AR gözlük yine ertelendi

Apple VR/AR gözlüğünün çıkışı, test aşamasında tespit edilen yazılım hatası yüzünden ileri bir tarihe ertelenmek zorunda kalabilir.

MetaVerse fikri momentum kazandığı günden beri VR (sanal gerçeklik) ve AR (artırılmış gerçeklik) cihazlarına olan ilgi artmış durumda. Çünkü MetaVerse’ün hayata geçirilmesi ile birlikte bu cihazların akıllı telefonların yerini alarak teknoloji dünyasının yeni itici gücü haline gelmesi bekleniyor. Bu yüzden teknoloji devleri bu alana önemli yatırımlar yapıyor.

VR/AR gözlüklerine yatırım yapan bu şirketlerden biri de Amerikalı teknoloji devi Apple. Apple’ın VR/AR başlığı üzerinde çalıştığı bir süredir biliniyor. Hem sanal gerçeklik hem de artırılmış gerçeklik özelliklerine sahip olacak bu gözlük ile bugüne kadar gelen tüm bilgiler, gözlüğün 2023’ün ilk çeyreğinde çıkacağına işaret ediyordu. Hatta gelen son bilgilerin ardından bu gözlüğün ocak ayında tanıtılmasına artık kesin gözüyle bakılıyor. Ancak Apple VR/AR gözlüğünün test aşaması sırasında tespit edilen bir yazılım hatası, planların değişmesine neden olmuş gibi görünüyor.

Gelen son bilgilere göre Apple, VR/AR gözlüğünü daha önce planladığı gibi ocak ayında resmen tanıtsa bile genel satışa sunmak için 2023’ün ikinci yarısına kadar beklemek zorunda kalacak. Bunun sebebi ise son anda ortaya çıkan bir yazılım hatası.

Apple konusunda en güvenilir kaynaklardan biri olan ünlü analist Ming-Chi Kuo, Apple VR/AR gözlüğünün satışlarına 2023’ün ilk yarısında başlanabileceğini, ancak yılın ilk yarısında teslim edilecek gözlük sayısının çok düşük olacağını söylüyor. Kuo’ya göre Apple, VR/AR gözlüğünün teslimatlarına tam anlamıyla başlamak için 2023’ün ikinci yarısına kadar beklemek zorunda

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Google Chrome tarayıcısındaki adres çubuğuna yapay zeka özelliği geldi!
Sims'e meydan okuyan yaşam simülasyon oyunu inZOI'nin erken erişim tarihi duyuruldu!
Ay'da astronotlara, "Ölüm Duvarı" çevresinde koşmaları öneriliyor
Nokia 3210, 2024 versiyonuyla geri döndü! Hem nostaljik, hem modern!
Electronic Arts, benzersiz bir indirim kampanyası başlattı!