Apple'a şok dava: 490 milyon dolarlık anlaşmaya varıldı

Apple, Çin'deki işleri hakkında yanlış beyanlarda bulunduğu iddiasıyla açılan dava kapsamında 490 milyon dolarlık bir anlaşmaya vararak yatırımcıların iddialarını sonlandırdı.

Apple, Çin'deki işlerine ilişkin yanlış beyanlar nedeniyle bir grup yatırımcıyla açılan davada 490 milyon dolarlık bir anlaşmaya vardı. Bu ön anlaşma, Kaliforniya'daki ABD Bölge Mahkemesine sunuldu ve şirketin Çin'deki olumsuzluklarla mücadele ettiği bir döneme denk geldi.

Çin'deki iPhone satışlarının yüzde 24 düştüğünü gösteren bağımsız bir araştırma, anlaşmanın önemini artırdı. Tim Cook, 1 Kasım 2018'deki bir analist görüşmesinde, Çin'in satış baskısı altında olduğunu kabul etmese de, bu ülkeyi olumsuz etkilenen pazarlar arasında göstermemişti.

Ancak, Apple 2 Ocak 2019'da yaptığı bir açıklamada, ABD-Çin ticaret gerilimi nedeniyle üç aylık gelir tahminini düşürdüğünü belirtmişti. Bu durum, iPhone'un lansmanından bu yana gelir tahmininin ilk kez düşürülmesine yol açmış ve şirketin hisseleri bir günde yüzde 10 değer kaybetmişti.

Anlaşma, Tim Cook'un açıklamaları ile gelir tahmininin düşürülmesi arasında iki ay içinde Apple hisselerini satın alan yatırımcıları kapsıyor. Bu gelişme, şirketin mali durumuyla ilgili yapılan açıklamalar ile gerçekleşen fiyat hareketleri arasındaki tutarsızlık konusunda yatırımcıların endişelerini yansıtıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TÜİK yılın ilk çeyrek işsizlik rakamlarını açıkladı
Merkez Bankası Enflasyon Tahminini Açıklayacak: Emekliler İçin Zam Beklentisi Yükseliyor
'Hazırlığınızı yapın' diyen İslam Memiş, gram altında dip ve zirve iki rakam verdi
İsrail'den Türkiye'ye ticaret misillemesi
Kamuda tasarruf tedbirleri genelgesi Resmi Gazete'de