Apple'dan beklenen yeni özellikler!

Bu yeni özellik, kullananların cihazlarında varsayılan uygulamalarını değiştirme imkanı sunarak, AB'nin rekabeti artırmayı ve tüketici tercihlerini genişletmeyi amaçlayan düzenlemeleriyle uyumlu hale getiriyor.

CİHAZLARDA DAHA FAZLA KONTROL İMKANI

Apple, Avrupa Birliği'ndeki (AB) iPhone ve iPad kullanıcılarına, cihazları üzerinde daha fazla kontrol sağlayacak önemli bir güncelleme getireceğini duyurdu. Bu güncelleme, kullanıcılara varsayılan uygulamalarını değiştirme imkanı sunarak, AB'nin rekabeti artırma ve tüketici tercihlerini genişletme amaçlarına uygun olarak geliştirildi. Bu yeni özellik ile kullanıcılar, cihazlarında daha fazla kişiselleştirme yapabilecekler.

IPHONE KULLANICILARINA YENİ SEÇENEKLER: VARSAYILAN UYGULAMALAR

Apple, 2024 yılının ilerleyen dönemlerinde iPhone kullanıcıları için 'Varsayılan Uygulamalar' adında yeni bir bölümün Ayarlar menüsüne ekleneceğini açıkladı. Bu yenilik, kullanıcıların telefon görüşmeleri, mesajlaşma, klavye ve şifre yöneticisi gibi temel işlevler için tercih ettikleri uygulamaları seçmelerine olanak tanıyacak. Apple’ın bu hamlesi, kullanıcı deneyimini daha da kişiselleştirmeyi amaçlarken, aynı zamanda AB'nin düzenlemeleriyle de uyumlu hale gelmeyi hedefliyor.

YENİ UYGULAMA SEÇENEKLERİ İLKBAHARDAN İTİBAREN

Apple’ın getireceği bu yenilikler kademeli olarak uygulamaya konulacak. İlk aşamada iletişim ve güvenlik uygulamalarına odaklanılacak, ancak gelecek ilkbahardan itibaren kullanıcılar, navigasyon, çeviri ve çağrı spam filtreleme gibi işlevler için de varsayılan uygulamalarını belirleyebilecekler. Ayrıca, App Store, Mesajlar, Kamera, Fotoğraflar ve Safari gibi Apple’ın önceden yüklü olan bazı uygulamaları kullanıcılar tarafından kaldırılabilecek. Ancak, Ayarlar ve Telefon uygulamaları bu değişimden muaf tutulacak ve Apple’ın kendi uygulamaları olarak kalmaya devam edecek.

YENİ TARAYICI SEÇİMİ EKRANI

Apple, AB'deki iPhone kullanıcıları için tarayıcı seçim sürecini de yeniden düzenliyor. Safari'yi ilk kez açtığınızda, alternatif tarayıcıları yüklemeyi öneren bir ekranla karşılaşacaksınız. Bu ekran, mevcut tüm tarayıcıların listesini sunacak ve her bir tarayıcının App Store açıklaması da bu seçim ekranında yer alacak.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.