Apple'dan iPhone 16 Kararı: Üretim azaltıldı, hisseler düştü!

Apple, iPhone 16 serisi için üretim hedefini 10 milyon adet düşürdü. Talep, özellikle standart modellere beklenenin altında kalırken, kullanıcılar daha çok Pro ve Pro Max versiyonlarını tercih etti. Bu durum, Apple hisselerinde yüzde 2’lik bir düşüşe yol açtı.

Apple, iPhone 16 serisi için üretim hedefini 10 milyon adet azaltma kararı aldı. Standart modellere olan talebin beklenenden düşük kalması, kullanıcıların daha çok Pro ve Pro Max versiyonlarına yönelmesiyle birleşince, bu değişiklik şirketin finansal performansını da etkiledi ve hisselerinde yüzde 2'lik bir düşüş yaşandı.

Apple, iPhone 16 serisinin üretim hedefini 10 milyon adet azaltma kararı aldı. Şirket, standart modellere olan talebin beklentilerin altında kalmasının ardından bu adımı attı; kullanıcıların daha çok Pro ve Pro Max modellerine yöneldiği gözlemlendi.

Yapay zeka özellikleriyle dikkat çekmeyi hedefleyen iPhone 16 serisine yönelik talep düşüklüğü, analist Ming-Chi Kuo'ya göre, özellikle standart iPhone 16 modellerinin istenilenden az ilgi görmesinden kaynaklandı. Bu durum, Apple hisselerinde yüzde 2'lik bir değer kaybına yol açtı.

iPhone 16 Pro ve Pro Max modellerinin yüksek talep gördüğü belirtilirken, standart iPhone 16 üretim tahminleri 84 milyon adede kadar geriledi. 2025'in ilk çeyreğinde 45 milyon, ikinci çeyreğinde ise 39 milyon iPhone üretilmesi planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.