Apple'ın iOS 18 versiyonu ile iPhone'a yapay zeka desteği geliyor

Apple, Eylül ayında tanıtılması beklenen iOS 18 güncellemesi ile büyük bir evrim geçirebilir. Yapay zeka özellikleriyle dikkat çekecek olan güncelleme, özellikle Siri'ye getirilecek yapay zeka desteği ile kullanıcı deneyimini zenginleştirecek.

Her yıl Eylül ayında yeni iPhone modellerini tanıtan Apple, bu yılın Eylül ayında iOS 18 güncellemesini de duyurmayı planlıyor. 2024'te piyasaya sürülmesi beklenen iOS 18, Apple'ın şimdiye kadarki en büyük işletim sistemi güncellemesi olabilir. Teknoloji devi, bu güncelleme ile yapay zeka özelliklerini iPhone cihazlarına entegre edebilir.

SİRİ'YE YAPAY ZEKA DESTEĞİ GELİYOR!

Apple, Siri'ye yapay zeka özelliği kazandırmak amacıyla "Ajax GPT" kod adlı büyük bir dil modelini kullanmayı planlıyor. Bu hamlenin yanı sıra, şirketin Siri'nin yanı sıra Apple Music, Pages ve Keynote gibi kendi uygulamalarına da yapay zeka entegrasyonu yapmayı düşündüğü belirtiliyor. Apple'ın analistlere göre, iOS 18'i Haziran ayında düzenlenecek olan Dünya Çapında Geliştiriciler Konferansı'nda (WWDC 2024) tanıtması ve geliştiricilere sunması bekleniyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi, yeni iPhone modeliyle birlikte işletim sistemini Eylül ayında genel kullanıma sunması planlanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

X'te (Twitter), Engellenen Kullanıcıların Yanıt Verebilmesine İmkan Tanıyan Yeni Güncelleme
Çocukları internette güvende tutmanın yolları nelerdir?
Oyun tasarımında persona: Meğer bu yüzden oyun bağımlısı oluyormuşuz!
Huawei, yeni akıllı güneş gözlüğünü piyasaya sürmeye hazırlanıyor! Tam 11 saat pil ömrü var
Youtube'u açanlar artık o butonla karşılaşacak: Sadece Premium kullanıcılar faydalanabilecek!