Apple'ın yapay zeka sistemi için ücret talep etme olasılığı bulunuyor

Apple, ileri düzey yapay zeka özellikleri için kullanıcılarından 20 dolara kadar bir ücret talep edebilir. Analistler, yapay zeka yatırımlarının yüksek maliyetli olduğunu ve Apple'ın bu maliyetleri kullanıcılarına yansıtmasının muhtemel olduğunu ifade etti.

Apple, bu yılın sonlarına doğru piyasaya süreceği yeni yapay zeka sistemi Apple Intelligence'ı bazı cihazlarda kullanıma sunmayı planlıyor. Haziran ayında tanıtılan bu yapay zeka sistemi, Siri'nin geliştirilmesinin yanı sıra otomatik e-posta oluşturma ve görüntü üretme gibi yeni özellikler sunacak.

Apple Intelligence'ın özellikleri, kademeli olarak kullanıma sunulacak ve başlangıçta Çin ve Avrupa gibi bazı bölgeler bu özelliklere erişemeyecek. 

Analistlere göre, Apple daha gelişmiş uygulamalar için abonelik ücreti talep edebilir. CNBC'ye konuşan analistler, yapay zeka yatırımlarının maliyetli olduğunu ve Apple'ın bu maliyetleri kullanıcılarına yansıtmasının muhtemel olduğunu belirtti. 

Counterpoint Research analistleri, Apple'ın yazılım ve hizmetlerini Apple One abonelik modeli aracılığıyla daha kârlı hale getirebileceğini ifade etti. Apple One, aylık 19,95 dolarlık ücretiyle kullanıcılarına Apple Music dahil çeşitli Apple hizmetlerine erişim sağlıyor.

Analistler, Apple'ın premium yapay zeka özelliklerine erişim için Apple One paketinin bir parçası olarak 10 ila 20 dolar arasında bir ücret talep edebileceğini öngörüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.