Apple'ın yavaşlatma skandalı! İphone'ları bilerek yavaşlattığı gerekçesiyle tazminat ödüyor

ABD'de devam eden bir toplu dava sonucunda Apple, iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddialarıyla ilgili 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye başladı.

ABD'de iPhone'ları kasıtlı olarak yavaşlattığı iddiasıyla süren bir toplu dava kapsamında Apple, 500 milyon dolarlık tazminat ödemeye başladı. Bu ödeme, talep başına ortalama 92 doları buluyor. Şirket, 2020'de davayı kapatma kararı alsa da İngiltere'de devam eden benzer bir dava ise 2 milyar dolarlık tazminat talep ediyor.

APPLE'IN İTİRAFI: İPHONE'LARI KASITLI OLARAK YAVAŞLATMIŞTI!

Apple, Aralık 2017'de bazı iPhone'ların eskidikçe kasıtlı olarak yavaşlatıldığını kabul ederek telefon sahipleri arasındaki şüpheyi doğruladı. Şirket, performans düşüşünün bataryaların yaşlanmasından kaynaklandığını ve bu sayede telefon ömrünün uzatıldığını belirtmişti. Ancak müşterilere haber vermeden performans düşüşüne neden olmakla suçlanmış ve bu durum ABD'de tazminat taleplerine yol açmıştı.

Anlaşmanın yapıldığı sırada her davacının 25 dolar alabileceği tahmin edilirken, şu an belirtilen ödeme miktarı neredeyse dört katına çıktı. İngiltere'deki dava ise iPhone 8, 8 Plus ve X cihazlarına sahip kullanıcıları kapsıyor.

DAVACI MEMNUN, ANCAK MÜCADELE DEVAM EDİYOR!

Dava açan Justin Gutmann, ABD'deki ödemelerden memnuniyet duyduğunu ancak İngiltere'deki davayla bir ilgisi olmadığını belirtti. Gutmann, "Manevi bir zafer fakat bana pek bir faydası yok. Davaya devam etmeli ve İngiltere'deki davayı takip etmeliyim" dedi.

İngiltere'deki dava hala devam ederken, Gutmann'ın ifadesine göre, Apple'ın İngiltere'deki toplu davaya karşı mücadelesi devam ediyor. Ne zaman bir sonraki duruşmanın olacağı belirsiz olsa da Gutmann, 2024'ün sonları ya da 2025'in başlarında bir duruşma umduğunu aktardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.