Araba sattıracak zam yolda! TÜVTÜRK'e gideceklere kötü haber: En az yüzde 45!

Araç sahiplerinin üzerindeki yük artacak! TÜVTÜRK'e gidecek olanlar için olumsuz bir gelişme var. Muayene ücretlerine büyük zamlar geliyor. Bu artış, otomobil satışlarını etkileyebilir... En az yüzde 45 oranında bir zam bekleniyor.

Araç sahiplerinin merakla beklediği araç muayene ücretlerine yapılacak zam oranı belli olmaya başladı. Vergi Uzmanı Dr. Ozan Bingöl’ün hesaplamalarına göre, 2025 yılı itibarıyla muayene ücretlerinin yeniden değerleme oranının ortalama yüzde 45 civarında olacağı öngörülüyor.

Araç muayene ücretleri, her yıl yeniden değerleme oranına göre güncelleniyor. 2024 yılı için beklenen bu oran yüzde 45 olarak tahmin ediliyor. Eğer bu tahmin gerçekleşirse, mevcut muayene ücreti olan 1.821 TL, 2025 yılında 2.640 TL’ye yükselebilir.

Dr. Bingöl, Eylül ve Ekim aylarındaki enflasyon oranlarının sıfır bile olsa, Yeniden Değerleme Oranı'nın (YDO) yüzde 43 seviyesinde olacağını belirtti. Bu iki ayda ortalama yüzde 3 civarında bir Yİ-ÜFE (Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi) artışı öngörülüyor. Eğer tahminler doğru çıkarsa, 2024 yılı yeniden değerleme oranı yüzde 45'e ulaşacak. Beklenen bu artışla, araç muayene ücretleri 2024’te 1.821 TL iken, 2025’te 2.640 TL olması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.