Araban Sarımsağı: Türk Mutfağının İkinci AB Onaylı Lezzeti!

Araban sarımsağı, Avrupa Birliği'nden korumalı menşe adı (PDO) statüsü kazandı! Gaziantep'in gururu, Türkiye'nin ikinci AB onaylı sarımsağı oldu. Ürünün adı ve kalitesi artık Avrupa'da da korunacak ve tanınacak. Türk mutfağının zenginlikleri Avrupa'da daha da parlıyor!

Gaziantep'in eşsiz lezzeti Araban sarımsağı, Avrupa Birliği tarafından korumalı menşe adı (PDO) olarak tescillendi, Türk mutfağının mirası Avrupa'da daha da öne çıkıyor!

Avrupa Birliği (AB) tarafından korumalı menşe adı (PDO) olarak tescillenen "Araban sarımsağı", Türkiye'nin Avrupa Birliği nezdinde tanınan ikinci Türk sarımsağı unvanını kazandı. Bu tescille birlikte Gaziantep baklavasından sonra Gaziantep ilinin AB tarafından tanınan ikinci ürünü haline geldi. Araban sarımsağının bu statüye yükseltilmesi, ürünün adının korunmasına, ürünün coğrafi üretim alanıyla bağlantılı özelliklerinin ve geleneksel bilgi birikiminin tanıtılmasına olanak sağlayacak.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Araban Ziraat Odası adına başvuruyu yürüterek bu süreci yönetti. Bu başarıyla birlikte, ürüne katma değer sağlayacak çalışmaların da artarak devam edeceği belirtiliyor. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, soğuk hava depoları ve sarımsak ürünlerine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade ediyor.

Gaziantepli üreticiler, AB tescilinin Araban sarımsağının marka değerini artıracağına ve tanınırlığını artıracağına olan inançlarını dile getiriyorlar. Üreticiler, bu tescilin ürünlerinin yerel ekonomiye ve ihracata olumlu katkı sağlayacağını öngörüyorlar.

AB'nin Türkiye'de tanıdığı diğer ürünlerin listesi de çeşitli coğrafi işaretler içeriyor ve Türk ürünlerinin Avrupa pazarında hak ettikleri yeri bulmalarına katkı sağlıyor. Bu gelişmeler, Türkiye ile AB arasındaki ticari ve kültürel ilişkilerin derinleşmesine ve Türk ürünlerinin uluslararası alanda daha fazla tanınmasına olanak tanıyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Zehir Tacirlerine Büyük Darbe: 20 İlde Operasyonlarla 366 Şüpheli Yakalandı!
Türkiye'deki 5 Büyük Yabancı Özel Okula Milyonlarca Ceza Yağdı!
TÜGVA ve Ensar Vakfı ile imzalanan protokolleri feshedildi!
Kaçak Elektrik Kullanarak Bitcoin Üretimi Yapanlar Gözaltına Alındı!
Kadın cinayetleri bitmiyor! Manisa'da 3 çocuk annesi katledildi