'Arabistan diğer Arap ülkelerini kötü emellerine alet etmeye çalışıyor'

 İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı ve İran Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Eskş Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Suudi Arabistan’ın izlediği politikalara yakınarak, “Ortadoğu’da...

 İran'ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'in Başdanışmanı ve İran Stratejik Araştırmalar Merkezi Başkanı Eskş Dışişleri Bakanı Ali Ekber Velayeti, Suudi Arabistan’ın izlediği politikalara yakınarak, “Ortadoğu’da yaşanan kanlı vahşetlerin en büyük sorumlusu haddi olmadan diğer ülkelerin iç işlerine doğrudan müdahalede bulunan Arabistan’dır. Irak ve Suriye’de birçok mazlum insanın canına kıyan Arabistan’ın bu çirkin amellerine son vermesi gerekir.'' şeklinde konuştu.

Arabistan’ın askeri ve siyasi alanda sürekli yenilgiye uğramasına rağmen bundan ders çıkarması yerine çirkin amellerine devam ettiğini belirten Velayeti, Suudi rejiminin; Irak, Suriye ve Yemen’de izlediği politikalarda başarıya ulaşamayacağını ve başarıya ulaşacak olan tarafların halk ve hükumet olacağını söyledi.

Suriye, Irak ve Yemen halkının kendi iradeleri ile barış ve huzur içinde yaşam süreceği yakın bir gelecekten ümitli olduğunu dile getiren Ali Ekber Velayeti, Arabistan’ın diğer Arap ülkelerini kendi isteklerine alet etmeye çalıştığını fakat o ülkelerin her hangi bir savaş ve mezhep çatışması içerisinde olmayı istemediklerini beyan etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

İsveç'te süper zenginlerin sayısı neden artıyor?
Finlandiyalı genç bilgisayar korsanı Avrupa'nın en çok aranan suçlusuna nasıl dönüştü?
Eurovision’da bir şarkıcının Filistin kefiyesi ile sahneye çıkması tartışma yarattı
ABD, Refah saldırısı endişesiyle İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
Fed Yetkililerinin Ölçülü Duruşu ve Veri Takvimi Raporları, Yatırımcıların Risk İştahını Etkiliyor