Araç almadan önce dikkat! Ekspertizde 1 TL ile yapılan bu test, 80 bin TL zarara yol açıyor

İkinci el araç almak isteyenlerin başvurduğu eksperlerde, 1 TL ile yapılan boya testleri ciddi zararlara yol açıyor. Uzmanlar, bu testin araç kaportasına verdiği zararı vurgulayarak, araç alıcılarını bu tür testlerden uzak durmaları konusunda uyarıyor.

İkinci el araç alacakları bilgilendirmek amacıyla gittikleri eksperde, 1 TL ile yapılan boya testlerinin ciddi zararlara yol açtığı ortaya çıktı. Araç alıcıları, uzmanlar tarafından yapılan uyarılar doğrultusunda, bu tür testlerden uzak durmaları konusunda uyarıldı.

BOYA TESTİNDE 1 TL: GÖRÜNMEYEN ZARARLAR ORTAYA ÇIKIYOR

Bazı eksperlerin araçlarda boya olup olmadığını anlamak için 1 TL ile yapılan test, uzmanlar tarafından eleştirildi. Çiziklerle yapılan bu testin, aracın kaportasına zarar verdiği ve on binlerce TL'lik maddi kayıplara neden olduğu belirtildi.

UZMANLAR UYARIYOR: "HER YAĞMURDA ARAÇ ÇÜRÜYOR!"

Uzmanlar, her yağmur yağdığında ve her araç yıkandığında yapılan bu testin, aracın kaportasını çürütebileceğini ifade etti. Araç ustaları, 1 TL ile yapılan testin yanlış bir yöntem olduğunu ve boya ya da değişenin varlığını belirlemek için daha güvenilir unsurların bulunduğunu söyledi.

80 BİN TL ZARAR: YANLIŞ TEST DEHŞET VERİCİ SONUÇLAR GETİRİYOR

Bir eksperin açıklamasına göre, değişeni olmayan bir araca 1 TL ile yapılan testin sonucunda ortalama 80 bin TL zarar meydana geldi. Bu durum, araç alıcılarını daha dikkatli olmaya ve eksper seçiminde titiz davranmaya yönlendirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Reuters açıkladı: Yapı Kredi Bankası satılıyor mu?
Emekliler dikkat: Resmi Gazete'de yayımlandı: Yüzde 15 indirim yürürlükte
Maliye Bakanlığı’ndan 2 firmaya 7 milyar liralık rekor ceza
Altın ve gümüşte yeni rekorlar yolda
Kişi başı borç 77 bin TL: 40.3 milyon vatandaşın 3,1 trilyon borcu var