Araç Muayene İstasyonları İçin Son Gün 10 Ocak! Resmi Duyuru Yapıldı

Araç muayene istasyonlarının yapım ve işletme hakları, 20 yıllık imtiyaz süresiyle özelleştiriliyor. Bu kapsamda, ihale sürecine katılmak isteyen firmaların belirli kriterleri karşılaması gerekiyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı Özelleştirme İdaresi Başkanlığı (ÖİB), araç muayene istasyonlarının yapım, bakım ve işletme hizmetlerini özelleştirmek amacıyla iki bölge için ihale düzenleyecek. İdarenin bu konuya ilişkin duyurusu, Resmi Gazete'de yayımlandı.

ÖZELLEŞTIRME SÜRECI HAKKINDA BILGILER

İhaleye konu olan 1'inci ve 2'nci bölge araç muayene istasyonlarının yapımı, bakımı ve işletilmesi, ilgili kanun çerçevesinde ve işin gereğine uygun diğer hukuki yöntemler kullanılarak, imtiyaz hakkı verilmesi suretiyle 20 yıl süreyle özelleştirilecek.

SON BAŞVURU TARIHI 10 OCAK

Bölge başına ihale şartname bedeli 750 bin lira, geçici teminat bedeli ise 15 milyon dolar olarak belirlenmiştir. İhaleye katılmak için son teklif verme tarihi 10 Ocak 2025 olarak duyuruldu.

İHALE KATILIM ŞARTLARI

İhale süreci, kapalı zarfta teklifler almak ve görüşmeler yapmak suretiyle pazarlık usulüyle gerçekleştirilecek. Pazarlık görüşmelerine devam eden teklif sahiplerinin katılımıyla açık artırma ile sonuçlandırılacak.

İhaleye teklif vermek isteyenlerin, en az 5 yıl süreyle araç muayene sektöründe işletici veya alt işletici olarak faaliyet göstermiş olmaları ve bu süre zarfında toplam en az 1 milyon aracın muayene işlemini gerçekleştirdiğini kanıtlayan belgeyi idareye sunmaları gerekmektedir.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.