Araç muayenesinde artık sürücülerden alınmayacak: Sürücülere müjde!

Yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşti. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 liralık muayene ücretine ek olarak alınan 128 liralık komisyonu 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirdi ve komisyonun iade edilmesine karar verdi.

Araç sahiplerini etkileyen önemli bir gelişme yaşandı! Araç muayenesine gidecek sürücüler için yeni bir uygulama başlatıldı. Araç muayene istasyonlarında kredi veya banka kartı ile ödeme yapanlardan alınan komisyon ücretleriyle ilgili tartışmalar sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, bu maliyetlerin sürücülere yansıtılmaması için yeni bir çalışma yürüttüğünü duyurdu.

Yeni düzenlemeye ilişkin detaylar netleşti. Geçtiğimiz günlerde Tüketici Hakem Heyeti, bir vatandaşın şikayeti üzerine, 1.130 liralık muayene ücretine ek olarak alınan 128 liralık komisyonu 'ayıplı hizmet' olarak değerlendirdi ve komisyonun iade edilmesine karar verdi. Bu durum, araç muayenelerinde ek ücretlerin yeniden gündeme gelmesine yol açtı.

Komisyon ücretleri, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde de tartışıldı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, milletvekillerinin konuya ilişkin sorularına verdiği yanıtta, kredi kartıyla ödeme taleplerinin artması üzerine, ilgili kurumlarla yapılan anlaşma gereği, banka veya kredi kartı ile yapılan ödemelerde oluşan komisyonun hizmetten yararlananlara yansıtılmasının uygun olduğu konusunda bir görüş birliğine varıldığını hatırlattı.

Bakanlık, yapılan yeni düzenlemelerle, komisyon ücretlerinin vatandaşlara yük olmaması için çalışmaların sürdüğünü de vurguladı. Bakanlığın açıklamasında, "Araç muayenelerinde banka veya kredi kartı kullanımı araç sahiplerinin tercihlerine bağlıdır ve yeni ihale döneminde araç muayene ücreti komisyon maliyetinin hizmetten yararlananlara yansıtılmadan kredi kartı ile tahsil edilmesine yönelik çalışmalar devam etmektedir," ifadeleri yer aldı.

2024 yılı araç muayene ücretleri ise güncellendi ve taşıt türlerine göre farklılık gösteriyor. Traktör, motosiklet ve motorlu bisikletlerin muayene ücreti 927,60 TL olarak belirlenirken, otomobil, minibüs, kamyonet, römork, yarı römork ve arazi taşıtları için bu ücret 1.821,60 TL olacak. Kamyon, tır, çekici ve otobüs gibi ağır vasıtalar için muayene ücreti ise 2.432,40 TL olarak uygulanacak. Bu ücretler, araç sahiplerinin belirli periyotlarda yaptırmak zorunda olduğu muayeneler için geçerli olup, 2024 yılı boyunca geçerli olacaktır.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.