Araç Sahipleri Dikkat: Cuma Günü Benzin ve Motorin Zamlarıi Sizi Bekliyor!

Akaryakıt fiyatlarındaki dalgalanma, araç sahiplerini sürekli bir belirsizlik içinde bırakıyor. Hükümet, dün benzine 1 lira 87 kuruş, motorine ise 1 lira 65 kuruş indirim yaparak sevinç yaratsa da, bu sevinç kısa sürdü

Hükümet, bütçe açığını kapatmak amacıyla peş peşe aldığı akaryakıt zamlarına dün bir süre ara vererek indirim uyguladı. Benzin fiyatları 1 lira 87 kuruş, motorin ise 1 lira 65 kuruş ucuzladı.

Benzin istasyonunda indirim hakkında görüşlerini aldığımız ve ismini vermek istemeyen bir vatandaşın sözleri dikkat çekti. "Yapılan indirim, ağızlarına bal çalmak gibi," diyen yurttaş, "Bu sabah 200 TL’lik benzin almaya geldim. Kırmızı ışığı söndürmek için. Akaryakıtın en ucuz fiyatı 42 lira olmuş. Seri zamlarla buraya kadar çıkardılar. Şimdi indirim yaptık diye böbürleniyorlar. Ay sonu gelmeden akaryakıt 2 kere daha zamlanır," şeklinde konuştu.

Sektör kaynakları, son dakika bir değişiklik olmazsa Cuma günü saat 00.01 itibarıyla hem benzine hem de motorine yaklaşık 1 lira zam yapılacağını bildirdi. Zam haberini alan bir başka yurttaş, "Artık dar gelirli olanlar hafta sonu şoförü oldu. Çünkü araçlar suyla gitmiyor. Akaryakıt fiyatları uçtu. Ancak komşuya giderken aracı kullanıyoruz. Düşüncem, yıl sonu gelmeden akaryakıtın litre fiyatının 48 lira civarında olacağı yönünde. Emekliye ve asgari ücretliye yapılacak zam ise bu süre zarfında eriyecek," ifadelerini kullandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.