Araç sahipleri uyarıldı: Zorunlu trafik sigortası için yeni dönem başladı!

'Sigorta Aracıları Teklif Platformu' hizmete girdi. Platform, zorunlu trafik sigortasında riskli basamaklarda yer alan sürücülerin poliçe sorununa çözüm için geliştirmek için tasarlandı.

'Sigorta Aracıları Teklif Platformu' adı verilen yeni hizmet aktif hale getirildi. Bu platform, zorunlu trafik sigortası kapsamında riskli basamaklarda bulunan sürücülerin poliçe alımıyla ilgili yaşadığı sorunlara çözüm sunmayı amaçlıyor. Sürücülerin hızlı bir şekilde poliçe alabilmesi öngörülürken, platform aynı zamanda teklif vermeyen sigorta şirketlerini tespit etmeyi de kolaylaştıracak şekilde tasarlandı.

Platform uygulaması, Sigorta Bilgi Merkezi tarafından oluşturuldu ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) tarafından belirlenen kurallara göre işleyişini sürdürüyor. Platforma katılmak isteyen sigorta şirketlerinin trafik ruhsatına sahip olmaları ve belirlenen üyelik sürecini tamamlamaları gerekiyor. Üyelik süreci, 17 bin sigorta acentesinin isteğe bağlı olarak ücret ödeyerek gerçekleştirebileceği bir prosedürle düzenlendi.

2 AŞAMAYA AYRILDI 

Poliçe alım süreci iki aşamaya ayrıldı. İlk aşamada, acenteler platform üzerinden halihazırda anlaşmalı oldukları sigorta şirketlerinden 10 dakika içinde teklif alabilecekler. Sigortalının onay verdiği teklifler hemen işleme alınacak. İlk aşamada teklif alamayan acenteler ikinci aşamaya geçecekler.

İkinci aşamada, acenteler platform üzerinden aracılık sözleşmesi yaptıkları diğer sigorta şirketlerinden teklif alabilecekler. Bu aşamada da 10 dakika içinde tekliflerin sunulması ve sigorta poliçesinin düzenlenmesi bekleniyor. Teklif verilmemesi veya gün sonuna kadar poliçe düzenlenmemesi durumunda, bu durum sigorta şirketlerinin poliçe düzenleme işleminden kaçınması olarak değerlendirilecek. Platform sayesinde teklif vermeyen şirketler hızlı bir şekilde tespit edilebilecek.

TOBB Sigorta Acenteleri İcra Komitesi Başkanı Levent Korkut, platformun, acentelerin işlerini kolaylaştıracağını ve kazanılan zamanın sektöre fayda sağlayacağını belirtti. Korkut, platform üzerinden yapılan aracılık sözleşmelerine dikkat çekerek, sigorta şirketlerinin acentelere vermeme durumunda 3 ay süresince yeniden başvuramayacaklarına dikkat çekti. Ayrıca, olası sorunların çözümü için SEDDK ile sürekli iletişim halinde olduklarını ve sektörün gelişimi için tüm taraflarla işbirliği içinde olduklarını vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

TCMB'nin faiz kararı merakla bekleniyor!
Tam 8.000 TL İkramiye
İlimize Dev Yatırım: Dünyaca Ünlü Şirket Fabrikalar Kuruyor, Yüzlerce Kişiye İş Fırsatı!
TCMB Faiz Kararı Heyecanla Bekleniyor: Ekonomistler Sabitlik Öngörüyor
Ekonomi uzmanından uyarı: Cumhuriyet altını, çeyrek altın... Düşüşe hazır olun!