Araç Sahiplerine Uyarı! Yaptırmayan 2.568 TL Ceza Ödeyecek

Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte sürücülerin gündemindeki önemli konulardan biri, kış lastiği uygulaması. 2024 yılı itibarıyla kış lastiği zorunluluğu hakkında bilgilere ulaşmak isteyen araç sahipleri için detaylar netleşti.

Her yıl olduğu gibi, 2024 yılı için kış lastiği uygulaması 1 Aralık’ta başlayacak ve 1 Nisan’a kadar sürecek. Bu dört aylık dönem boyunca, özellikle ticari araçların kış lastiği kullanması yasal bir zorunluluk haline geliyor.

Türkiye genelinde uygulanan bu kural, kış aylarında yollarda meydana gelebilecek buzlanma riskine karşı sürücülerin güvenliğini artırmayı hedefliyor. Şehirlerarası yük ve yolcu taşıyan ticari araçların, Aralık, Ocak, Şubat ve Mart aylarında kış lastiği takmaları gerekecek.

Kış Lastiği Takmayanlara Ceza Uygulanacak!

2024 yılı itibarıyla kış lastiği takmayan ticari araç sahipleri, 2.568 TL ceza ile karşılaşacak. Bu ceza, 1 Aralık ile 1 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilen trafik denetimlerinde kış lastiği takmayan araçlara uygulanacak.

Resmi Gazete’de yayımlanan düzenlemelere göre, kamyon, çekici, tanker ve otobüs gibi araçların tahrikli dingillerindeki tüm lastiklerin kış lastiği olması zorunludur. Kamyonet, minibüs ve otomobillerde de tüm lastiklerin kış lastiği ile değiştirilmesi gerekecek.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.