Aranırken şirketlerini satıyordu

Anlaşılmaz kararla mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırılan Korkmaz'ın 9 aydır şirketlerini sattığı ortaya çıktı.

Sezgin Baran Korkmaz dosyasında karanlık koyulaşıyor... Anlaşılmaz kararla mal varlığı üzerindeki tedbir kaldırılan Korkmaz'ın 9 aydır şirketlerini sattığı ortaya çıktı. Türkiye'de yeniden yakalama kararı çıkmasına rağmen 'elden çıkarma' devam etti. 'Bu adam aranırken bu işi nasıl yaptı?' sorusu belirsizlikler zincirinin kilit taşı oldu. Çürümüşlüğe neşter vurulabilmesi için kritik noktaya yargının el atması gerektiği belirtildi.

Türkiye’de hakkında kara soruşturma başlatıldıktan sonra mal varlığına el konulan ve yurt dışı yasağı getirilen Sezgin Baran Korkmaz hakkındaki iki karar, geçen kasım ayında tartışmalı mahkeme hükmüyle kaldırıldı. Bunun ardından Korkmaz, 6 Aralık’ta yurt dışına gitti. Siyaset, mafya, yargı eksenindeki ilişkileri vahim iddialarla dolu SBK için firar ettikten sonra Türkiye’de yeniden yakalama ve tutuklama kararı çıkarıldı.

MAL VARLIĞINA YASAK KONMAYINCA HİSSELERİNİ SATTI

Ancak ABD isteğiyle Avusturya’da yakalanan Korkmaz’ın, mal varlığına tedbir getirilmediği için elindeki şirket hisselerini sattığı ortaya çıktı. KARAR yazarı İsmet Berkan, SBK’nın çoğunluk hissesine sahip olduğu Biofarma ile başlayan satış silsilesinin, ‘kayıp 34 milyon dolar’ tartışmasına konu olan Silcolux’ün İnan Kıraç’a satışıyla sürdüğünü belirtti. Korkmaz’ın hissedar olduğu Hexagon’un devri de 20 Mayıs’ta tamamlandı.


'UÇTU' 8 GÜN SONRA SATIŞLARA BAŞLADI

ABD ve Türkiye tarafından kara para aklamakla suçlanan Sezgin Baran Korkmaz’ın dikkat çeken yurt dışına çıkış sürecinin ardından varlıklarını elden çıkardığı anlaşıldı. Mal varlığına yönelik bir tedbir getirilmeyen Korkmaz, ilk olarak 14 Aralık'ta Biofarma’yı sattı, bu işlemleri diğer şirketlerinde de sürdürdü.

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in iddiaları ile Türkiye’nin gündeminde yer alan SBK Holding’in sahibi Sezgin Baran Korkmaz hakkında her gün başka bir gerçek ortaya çıkıyor. ABD’de hakkında iki ayrı dava açılan, Türkiye’de kara para aklama davası devam eden ve Avusturya’da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz’ın, yurt dışına kaçtıktan sonra da şirketlerini satmaya devam ettiği ortaya çıktı.

Haberin devamı için lütfen linki tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!