Arap Birliği Toplantısı'nda Hakan Fidan'ı protesto eden El Mikdad, Esad'ın önünde yemin etti

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Faysal El Mikdad'ı yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak atadı. Mikdad, Arap Birliği toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı protesto eden Suriye heyetinin lideriydi.

Arap Birliği toplantısında Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ı protesto eden Suriye heyetinin lideri Faysal El Mikdad, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad önünde yeni Cumhurbaşkanı Yardımcısı olarak yemin etti. 

Devlet Başkanı Esad, geçen ay Gazi el Celili başkanlığındaki yeni hükümeti atamıştı ve Faysal Mikdad da eski Dışişleri Bakanı olarak Cumhurbaşkanı Yardımcılığı görevine getirilmişti. 

Suriye devlet haber ajansı SANA'nın aktardığına göre, Esad, yemin töreninin ardından Mikdad ile bir araya gelerek yeni yardımcısına talimatlarını iletti. 

Faysal Mikdad liderliğindeki Suriye heyeti, geçtiğimiz ay Kahire’de düzenlenen Arap Birliği toplantısında Hakan Fidan’ın konuşmasına başladığı sırada salondan ayrılmıştı. Toplantı öncesinde Rus basınına yaptığı açıklamada Mikdad, "Eğer Türkiye, Suriye ile iş birliğinde yeni adımlar atmak ve ilişkileri normalleştirmek istiyorsa, kuzeyde işgal ettiği Arap topraklarından çekilmelidir" şeklinde ifadelerde bulunmuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.