Arap ülkeleri, Gazze'deki olayları Suudi Arabistan'da tartışacak

Suudi Arabistan'ın, İsrail'in 4 ayı aşkın bir süredir devam eden saldırılarının etkisi altındaki Gazze'deki durumu ele almak üzere Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılacağı bir istişare toplantısına ev sahipliği yapacağı açıklandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın Suudi Arabistan'ın, İsrail saldırılarının 4 ayı aşkın bir süredir devam ettiği Gazze'deki durumu ele almak üzere Arap ülkelerinin dışişleri bakanlarının katılacağı bir danışma toplantısına ev sahipliği yapılacağı açıklandı.

Suudi Arabistan Dışişleri Bakanlığının X sosyal medya hesabından yaptığı bir açıklamada, Dışişleri Bakanı Faysal bin Ferhan'ın, Ürdün, Mısır, Katar ve Birleşik Arap Emirlikleri'nden (BAE) mevkidaşları Eymen es-Safedi, Samih Şukri, Muhammed bin Abdurrahman ve Abdullah bin Zayid'in yanı sıra Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Yürütme Komitesi Genel Sekreteri Hüseyin eş-Şeyh'i karşıladığı anlara ilişkin fotoğraflar paylaşıldı.

Dışişleri Bakanlığı yaptığı sosyal medya paylaşımında gerçekleşecek istişare toplantısının ne zaman başlayacağı ve biteceğine dair ise bilgi vermedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti
Afganistan'ın Ghor Vilayetinde Şiddetli Yağışlar: En Az 50 Kişi Sel Felaketinde Hayatını Kaybetti