Araştırma: ABD, İngilizce Konuşulan Ülkeler Arasında En Kısa Yaşam Süresine Sahip

Araştırmacılar, 1990-2019 yılları arasında 20 gelişmiş ülkede yaşam sürelerini inceledi. Avustralya, İngilizce konuşulan ülkeler arasında en yüksek yaşam beklentisine sahipken, ABD en düşük ortalama yaşam süresine sahip ülke olarak belirlendi.

Bir araştırma, 1990-2019 yılları arasında Avustralya, Kanada, ABD ve diğer 20 gelişmiş ülkede ortalama yaşam sürelerini inceleyerek dikkat çekici sonuçlar ortaya koydu. Avustralya'nın en yüksek yaşam beklentisine sahip olduğu belirlenirken, ABD en kısa yaşam süresine sahip ülke olarak kaydedildi.

9news'un haberine göre, araştırmacılar 1990-2019 yılları arasında Avustralya, Yeni Zelanda, Kanada, Birleşik Krallık ve ABD gibi İngilizce konuşulan ülkelerin yanı sıra Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Almanya, İtalya, Japonya, Hollanda, Norveç, Portekiz, İspanya, İsveç ve İsviçre gibi 20 gelişmiş ülkenin ortalama yaşam sürelerini inceledi.

Sonuçlara göre, Avustralya vatandaşları İngilizce konuşulan ülkeler arasında en yüksek yaşam süresine sahip. Avustralya'nın yaşam beklentisi, ABD'ye göre 4 ila 5 yıl; Kanada, Yeni Zelanda, İrlanda ve Birleşik Krallık'a göre ise 1 ila 2,5 yıl daha uzun.

Araştırmada, Kanada'nın da bu ülkeler arasında en fazla yaşam süresine sahip ikinci ülke olduğu belirlendi. 

ABD, kadınların ortalama yaşam süresi 81,5 yıl, erkeklerin ise 76,5 yıl ile İngilizce konuşulan ülkeler arasında en kısa yaşam süresine sahip ülke olarak kaydedildi. 

Araştırmacılar ayrıca, Avustralya'da uyuşturucu ve alkol kullanımı, kanser, kardiyovasküler ve solunum yolu hastalıklarından kaynaklanan ölüm oranlarının daha düşük olduğunu vurguladı.

Buna ek olarak, İngilizce konuşulan ülkelerdeki kadınların, 20 yüksek gelirli ülke arasında ortalama ömür sıralamasında hiçbir zaman en üst sıralarda yer almadığı, erkeklerin ise (ABD hariç) son on yılda çoğunlukla ilk 10 içinde bulunduğu gözlemlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.