Doğu Finlandiya Üniversitesi’ndeki sinir bilimcileri, yakın zamanda yayınlanan hakemli bir çalışmada, 6 ila 9 yaşları arasındaki 504 çocuğu iki yıl boyunca inceledi.
Araştırmacılar, spor takımlarında okumaya ve oynamaya daha fazla zaman ayıran çocukların tüm diğer etkinliklere odaklananlara göre daha iyi düşünme becerileri geliştirdiklerini buldu.
En iyi sonuçlar, çocukların artan spor ve okuma süresini, araştırmacıların az yağlı süt ürünleri ve daha az kırmızı et veya sosis içeren geleneksel İskandinav diyeti olarak tanımladığı sağlıklı beslenmeyle birleştirdiğinde elde edildi.
Doktorlar, “Diyet kalitesinin artması, organize spor ve kitap okumanın artması, bilişin gelişmesiyle ilişkilendirildi” diye yazdı. Araştırmanın bulgularında ortaya çıkan şey organize sporlar gibi yapılandırılmış fiziksel aktivitelerin çocukların bilişsel becerilerini geliştirebileceği önerisi. Bulgu, artan fiziksel aktivite ile hafıza ve öğrenme yeteneği de dahil olmak üzere gelişmiş beyin fonksiyonu arasında açık bir bağlantı olduğunu gösteren geçmiş araştırmalara dayanıyor. Ulusal Sağlık Enstitüleri’ne göre, gençlik sporları yapan gençlerin yaşıtlarına göre genellikle daha yüksek özgüvene ve daha düşük kaygı ve depresyon oranlarına sahip oldukları görülüyor. Doktorlar şu konuda da hemfikir oldu: takım sporları özellikle fiziksel aktiviteyi sosyal gelişimle harmanlayarak zihinsel sağlık artışı sağlıyor.
RTX40 serisi dizüstü bilgisayarlar güçlü bir yapay zeka aracı