Araştırma: Hangi kan grubu daha dirençli ve uzun ömürlü oluyor?

Bilim insanları tarafından gerçekleştirilen araştırmalar, kan grubunun hastalıklara yakalanma ve yaşam süresi üzerindeki etkilerini ortaya koyuyor. Kan grubuna göre hastalık riskleri belirlenebiliyor. Peki, hangi kan grupları daha dirençli ve hangileri daha hastalığa yatkın?

Bilim insanları tarafından yürütülen kan grubu üzerine yapılan araştırmalar, önemli sonuçlar ortaya koydu. Warwick Üniversitesi'ndeki Prof. Dr. Lawrence Young liderliğindeki çalışmada, kan gruplarının ömür uzunluğu üzerinde etkili olduğu belirlendi. Elde edilen sonuçlara göre, kan grubu doğrudan sağlığı etkileyen bir faktör olarak öne çıkıyor.

0 KAN GRUBUNA SAHIP BIREYLERDE CVT RISKININ YARI YARIYA AZALIYOR

Araştırmada dikkat çeken bulgulardan biri, CVT (beyindeki kan pıhtılaşma riski) ile AB kan grubu arasındaki 5,6 katlık artış oldu. Öte yandan, 0 kan grubuna sahip bireylerde CVT riskinin yarı yarıya azaldığı gözlendi.

AB kan grubuna sahip kişilerde kalp rahatsızlıkları daha yaygın görülürken, B kan grubuna sahip olanlar, 0 kan grubuna göre yüzde 11 daha fazla kalp rahatsızlığı riski taşıyor.

0 KAN GRUBUNA SAHIP BIREYLER DAHA UZUN YAŞAYABILIR

Araştırmanın dikkat çeken bir diğer sonucu ise, 0 kan grubuna sahip bireylerin daha uzun yaşadığı tahmininin ortaya çıkması oldu. Bu durum, 0 kan grubuna sahip olanların çevresel faktörlere karşı daha dirençli olduğu ve hava kirliliği, çevre kirliliği gibi etkenlere karşı daha dayanıklı olduklarıyla ilişkilendiriliyor. Ayrıca, 0 kan grubuna sahip kişilerde kalp rahatsızlığı ve kalp krizi riskinin diğer kan gruplarına göre daha düşük olduğu belirlendi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Sağlık Haberleri

Araştırma: Türkiye'de kadınların yüzde 60'ı düzenli sağlık kontrolüne gitmiyor!
Beyin sisi yaşamı nasıl etkiliyor? Beyin Sisi deyip geçmeyin!
İlk Kez Uygulanan Gen Tedavisiyle Opal Sandy İşitme Duyusunu Kazandı
Uzmanlar uyardı: Aşırı el terlemesi neyin habercisi?
BB Uzmanından Üst Solunum Yolu Enfeksiyonlarıyla İlgili Bilgilendirme ve Önlemler