Araştırma: Köpeklerin yaşam süreleri, burun uzunlukları ve vücut boyutlarına bağlı!

İngiltere'deki yeni bir araştırmaya göre, köpeklerin burun uzunlukları ve vücut boyutları, ortalama ömürleri ile bağlantılı. Araştırmacılar, yarım milyondan fazla köpeğin verilerini incelediler ve uzun burunlu olup kısa olan köpeklerin daha çok yaşadığı sonucuna vardılar.

 

İngiliz araştırmacılar, köpeklerin yaşam sürelerini belirlemek için 584,734 köpeğin ati soy bilgisi, safkanlık, vücut boyutları, cinsiyet ve kafatası endekslerini içeren verileri inceledi. Çalışma, genel kanaatin aksine karma türlerin sağlıklı olmadığını ve safkan köpeklerin ortalama olarak daha uzun yaşadığını ortaya koydu.

Araştırma sonuçları, uzun burunlu köpeklerin düz suratlılara göre, dişilerin erkeklere göre, orta ve küçük boyutlu köpeklerin ise büyüklerden daha uzun yaşadığını gösterdi. Araştırmacılar, en popüler uzun burunlu köpeklerden labrador retriever ve border collie türlerinin ortalama ömrünün 13 yılın üzerinde olduğunu belirtirken, en uzun yaşayan köpek türleri arasında Shiba Inu, papillon ve İtalyan tazılarını 14 yıl ile sıraladı.

Araştırma yazarları ayrıca, İngiliz ve Fransız bulldogları ile mastiff gibi kısa burunlu köpeklerin ortalama olarak 9 yıl civarında yaşadığını belirtirken, basık suratlılar arasında Tibet kökenli Lhasa Apso türünün ortalama ömrünün 14 yıl ile dikkat çekici olduğunu vurguladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri

9 Mayıs 2024 günlük burç yorumları
Jilet Dişli Canavarlar: Porto Alegre Felaketinden Sonra Timsahlar Sokaklarda!
Özgü Namal'ın magazincilerden sır gibi sakladığı çocukları görüntülendi!
Süreyya Yalçın'ın Miami'deki Yas Günü! Kahreden Ölüm!
Meteoroloji’den Marmara’ya kuvvetli sağanak yağış uyarısı