Araştırma: Önlemler gevşetildiği için ölümlerin bitiş noktasını öngöremiyoruz

Türkiye'de yapılan koronavirüs araştırmasında, önlemlerin erken bırakılması nedeniyle "Olay ve ölümler için bitiş tarihi öngöremiyoruz" denildi. Araştırma

Türkiye'de yapılan koronavirüs araştırmasında, önlemlerin erken bırakılması nedeniyle "Olay ve ölümler için bitiş tarihi öngöremiyoruz" denildi. Araştırma sonuçlarında, son dönemdeki tedbirsizliğe dikkat çekildi.

POLİMETRE tarafından yapılan korona araştırmasında, “Türkiye için olayların ve ölümler için bitiş tarihi öngöremiyoruz. Bu durumun sebebi alınan önlemlerin gevşetilmesidir. Ölüm sayıları azalma eğiliminde olmasına karşılık, son zamanlardaki tedbirsizlikler nedeni ile olsa gerek olay sayısındaki azalma eğilimi yoktur” denildi.

ÖLÜMLER NE ZAMAN SONA ERECEK?

POLİMETRE tarafından yapılan korona araştırmasında bu çalışmanın amacının COVID-19 kaynaklı olay ve ölümlerin dünyada ve Türkiye’de ne zaman sona ereceği konusunda yaklaşımda bulunmak olduğu belirtildi. Hesaplamalarda, Türkiye için 17 Mayıs 2020 tarihli Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) verilerinin esas alındığı kaydedildi.

TEDBİRSİZLİK UYARISI

Tarafsız Haber Ajansı'ndan Mehtap Gökdemir'in haberine göre, araştırma sonuçlarına göre,  "Türkiye için olayların ve ölümler için bitiş tarihi öngöremiyoruz. Bu durumun sebebi alınan önlemlerin gevşetilmesidir. Ölüm sayıları azalma eğiliminde olmasına karşılık, son zamanlardaki tedbirsizlikler nedeni ile olsa gerek olay sayısındaki azalma eğilimi yoktur” uyarısı yapıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.