Araştırma, Türkiye'nin 2028'de Avrupa'da milyoner artışında lider olabileceğini öne sürüyor

İngiltere merkezli Adam Smith Enstitüsü, 2028 yılına kadar Avrupa'da hangi ülkelerde milyoner sayısının ne denli artacağına dair araştırma yayınladı. Türkiye'nin Rusya ve İsveç'le milyoner oranında en büyük artışı yaşayacak ülkeler arasında sayıldı.

İngiltere merkezli düşünce kuruluşu Adam Smith Enstitüsü (ASI), 36 ülkenin servet durumunu incelediği "Milyoner Takibi Raporu"nu yayımladı. Rapora göre, Türkiye, Rusya ve İsveç, 2028 yılına kadar milyoner oranında en fazla artışı yaşayacak Avrupa ülkeleri arasında yer alıyor. Dünya genelinde ise Tayvan'ın yüzde 51'lik artışla en büyük büyümeyi gerçekleştirmesi bekleniyor.

Türkiye için öngörülen artış oranı yüzde 34
Türkiye, nakit, hisse senedi, gayrimenkul ve özel emeklilik fonları gibi varlık sınıflarında 1 milyon dolardan (915.000 euro) fazla net servete sahip kişi oranında tahmin edilen yüzde 34'lük artışla Avrupa'nın en iyi performans gösteren ülkesi olarak öne çıkıyor.

Raporda şu ifadeler yer aldı: "Türkiye, 2022 ve 2023 yılları arasında kişi başına servette yüzde 157'nin üzerinde çarpıcı bir büyüme göstererek diğer ülkeleri geride bırakmaktadır. Türkiye'yi en yakın takip eden ülkeler, yüzde 20 civarında artışla Katar ve Rusya, ardından yüzde 16'nın biraz üzerinde bir artışla Güney Afrika ve yüzde 14'lük artışla İsrail'dir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.