Arçelik, Polonya'daki fabrikalarını kapatıyor: 1800 kişi işsiz kalacak

Arçelik A.Ş., Avrupa'daki fabrikalarındaki verimsizlik nedeniyle Polonya'daki tesislerini kapatacağını duyurdu. Bu karar kapsamında 1800 kişinin işten çıkarılacağı ve tesislerin 2025'in ilk yarısına kadar kapatılacağı belirtildi. Şirket, kapanmanın ciro üzerinde etkisi olmayacağını açıkladı.

Arçelik A.Ş., Avrupa'daki fabrikalarında beklediği verimi alamadığı için Polonya'da bulunan fabrikasını kapatacağını açıkladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan duyuruda, bu kararla birlikte toplamda 1800 çalışanın işten çıkarılacağı belirtildi. Beyaz eşya sektörünün önde gelen markalarından biri olan Arçelik, Avrupa'daki bazı tesislerini kapatma kararı aldı.

2025'E KADAR KAPATILACAK

Şirketin açıklamasına göre, Polonya'nın Lodz şehrindeki çamaşır kurutma ve pişirici cihaz fabrikaları ile plastik yan sanayi tesisleri ve Wroclaw'daki buzdolabı üretim tesisi kapatılacak. Üretim faaliyetlerinin 2025 yılının ilk yarısına kadar kademeli olarak sona erdirileceği duyuruldu.

1800 KİŞİ İŞSİZ KALACAK

Bu kararın bir sonucu olarak, Polonya'daki tesislerde çalışan 1800 kişinin işine son verilecek. İşçilere ödenecek tazminatlar konusunda sendikalarla görüşmeler yapılacağı bildirildi. Ayrıca, şirket bu kapanmanın ciroda bir kayba yol açmayacağını da vurguladı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.