Arçelik'ten dev yatırım! İlk kez Dünya Gazetesi duyurdu, üretim başladı!

Arçelik, Bangladeş'te 78 milyon dolarlık yeni fabrikasının kapılarını açtı. Mart ayında Kerim Ülker'in Dünya Gazetesi'nde duyurduğu bu büyük yatırım, hem bölgeye hem de şirketin küresel büyüme hedeflerine büyük katkı sağlayacak. Detaylar burada...

Arçelik AŞ, Bangladeş’in başkenti Dakka’da 78 milyon dolarlık yatırımla inşa edilen fabrikasının üretime başladığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, 135 bin metrekarelik alana kurulan fabrikanın, ilk etapta buzdolabı üretimine odaklanacağı belirtildi. 77 bin metrekarelik kapalı alanda faaliyet gösteren tesis, yıllık 750 bin adet buzdolabı üretim kapasitesine sahip olacak.

Fabrika tam kapasiteye ulaştığında, çamaşır makinesi, televizyon ve klima gibi büyük ev aletlerinin de üretimiyle birlikte yaklaşık 4 bin kişiye istihdam sağlayacak. Bu yatırım, Arçelik’in Asya pazarındaki varlığını güçlendirme stratejisinin bir parçası olarak öne çıkıyor. Üretilen ürünler ağırlıklı olarak Bangladeş iç pazarına sunulacak.

Mart ayında Dünya Gazetesi’nde Kerim Ülker tarafından duyurulan bu yatırım, bölgedeki ekonomik büyümeyi desteklerken, Arçelik'in küresel pazardaki rekabet gücünü artırmayı hedefliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.