Arçelik'ten Şok Karar: Fabrikalarını Kapatıyor!

Türkiye'nin beyaz eşya sektöründeki öncü markalarından biri olan Arçelik, beklenmedik bir kararla bazı üretim tesislerini kapatma kararı aldı. Şirket, bu kararı global piyasalardaki dalgalanmalar, maliyet artışları ve değişen üretim stratejileri doğrultusunda aldığını duyurdu.

Arçelik, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada, bazı tesislerini kapatma kararını resmen duyurdu. Şirket, Polonya'nın Lodz şehrinde bulunan çamaşır kurutma makinesi, pişirici cihazlar ve plastik yan sanayi tesislerinin yanı sıra Wroclaw'daki buzdolabı fabrikasını, verimlilik sorunları nedeniyle kapatma kararı aldığını bildirdi.

Arçelik'in açıklamasında, Avrupa operasyonlarında beklenen sinerjilerin sağlanması amacıyla yapılan değerlendirmeler sonucunda, bu tesislerdeki üretimin 2025 yılının ilk yarısına kadar sona erdirilmesinin planlandığı belirtildi. Kapatılan tesislerdeki kapasitenin diğer Arçelik fabrikalarına aktarılacağı, ancak bu sürecin konsolide düzeyde ciro kaybına yol açmasının beklendiği ifade edildi. Ayrıca, tesis kapanışlarının neden olabileceği tek seferlik maliyetlerin, kesinleştiğinde finansal tablolara yansıtılacağı açıklandı.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.