Arda Güler: 'Zemin çok kötüydü ama bugün hiç pes etmeyen bir takım vardı'

Türkiye, UEFA Uluslar B Ligi’nde deplasmanda İzlanda’yı 4-2 yenerek grup liderliğini sürdürdü. Kenan Yıldız, Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu galibiyetin ardından açıklamalarda bulundu.

UEFA ULUSLAR B LİGİ: TÜRKİYE 4-2 İZLANDA

Milli Takım, deplasmanda İzlanda ile karşılaştığı UEFA Uluslar B Ligi mücadelesini 4-2’lik skorla kazanarak grup liderliğini sürdürdü ve puanını 10’a çıkardı.

Maç sonrasında Türkiye'nin oyuncuları Kenan Yıldız, Arda Güler ve Hakan Çalhanoğlu açıklamalarda bulundu.

Kenan Yıldız: "Türkçe konuşamadığım için özür dilerim. İtalyanca da öğreniyorum ve bu yüzden zorlanıyorum. Bu takımdan çok gururluyum. Rakibe saygı duyuyorum; onlar da iyi mücadele ettiler."

Arda Güler: "Kazandığımız için çok mutluyuz. Zor bir yolculuktan geldik ve belki birçok bahanemiz vardı. Zemin çok kötüydü ama bugün pes etmeyen bir takım vardı. Tarihimizde burada İzlanda'yı yenememiştik. Bu bizim için büyük bir motivasyon kaynağıydı; hocamız da bunu sürekli hatırlattı. Halkımızı mutlu etmek, bizim için en büyük motivasyon."

Hakan Çalhanoğlu: "90 dakika boyunca çok iyi bir performans sergiledik. Akıllarda hala penaltı var; büyük konuşmak istemiyorum ama kaçırma ihtimalim yoktu. Bu yüzden ikinci penaltıda sorumluluğu almak istedim. Oynayan ya da oynamayan herkes çok iyiydi; bugün herkes en iyisiydi. Kazanacağımıza emindim ve burada bir ilki gerçekleştirmek istedik."

İrfan Can Kahveci: "Zor bir yolculuktu. Zemin sıkıntılıydı, ama bu bizim genlerimizde var. Bu jenerasyon ilkleri başarmayı seviyor. 1-0 öne geçtiğimizde, takımın gözlerinden kazanacağımız hissini okuyabiliyordum. İki maçta da gol atmak benim için muhteşemdi. Hakan’a belki nazarımız değdi; kaybettiğinde ona söyledim, böyle şeyler olabilir. Ama sonuçta ikinci penaltıyı attı, bu önemliydi. Kerem, maç sonrası 'Senin gol mü, benimki mi daha güzeldi?' diye sordu. Şöyle diyeyim, benim golüm daha önemliydi, onun ki ise daha güzeldi."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.