Arda Turan konuştu: "Galatasaray'dan önce kendimi bir Atletico Madrid efsanesi olarak görüyorum"

Galatasaray'da uzun yıllar boyunca forma giymiş olan ve şu anda da Eyüpspor'un teknik direktörlüğünü yapan Arda Turan, kendisini Atletico Madrid'in bir efsanesi olarak gördüğünü sözleri ile ifade etti.

Galatasaray'da uzun yıllar forma giyen ve şu anda Eyüpspor'un teknik direktörlüğünü yapan Arda Turan, kendisini Atletico Madrid'in bir efsanesi olarak görüyor. UEFA TV'ye yaptığı açıklamalarda, 2011-2012 sezonunda Atletico Madrid ile UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyon oldukları dönemi değerlendirdi.

Turan, "Güzel bir hikayeydi. İlk günden Avrupa Ligi'ni kazanabileceğimize inanıyorduk. Öyle de oldu. İçten mücadele eden, iyi bir takımdık. Gol attığımız zaman maçları kaybetmek çok zordu. Kazanmak için büyük avantaj sağlıyorduk," sözlerini söyledi.

Turan, UEFA Avrupa Ligi'nde finale kadar güzel bir macera geçirdiklerini ifade etti, "Gruptaki Celtic maçları zordu. Benim orada gol attığım maç, çok kolay değildi. Bükreş'teki finalde Iker Muniain ve Javi Martinez gibi oyuncuların olduğu, teknik direktör Marcelo Bielsa'nın takımı Bilbao'ya karşı oynadık. Hâlâ çok etkili olan Bilbao takımının temelleri atılıyordu. Hepimiz iyi oynamıştık fakat Falcao çok fazladan oynamıştı. 3-0 kazanmıştık. Kupa dedikleri kadar ağırmış. Kaldırılması zor bir kupa. Hâlâ o günleri hatırladığımda çok duygulanıyorum. Çünkü çok uzun ve zorlu bir yolculuk. Şüphesiz ki Galatasaray'da doğdum büyüdüm, orada yetiştim fakat Galatasaray'dan önce kendimi bir Atletico Madrid efsanesi olarak görüyorum," diye konuştu.

Arda Turan, İstanbul'da kendisini ziyaret eden Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'yi hatırlatarak, "Benim için çok nezaketli bir davranıştı. Sahaya inip tek tek oyuncularımın ellerini sıkarak onlarla konuşma yaptı. Şuna inanırım, oyuncularıma da hep bunu söylerim; hangi sistemle oynarsanız oynayın, oyunun temeli, bire bir temasa ve coşkuya dayanır. Eğer temasa ve bire bire hazır değilseniz hiçbir sistem geçerli değildir," ifadelerini kullandı.

Eyüpspor'daki hedeflerinden de bahseden genç teknik direktör, "Çok hayalperest biriyimdir. Hedefimiz hemen Süper Lig'e çıkmak. Sonra da inşallah en kısa sürede Eyüpsultan'a, bu güzel semte Avrupa'da maç oynatmak istiyorum," diyerek sözlerini noktaladı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Adana Demirspor, Luis Nani ile yolların ayrıldı!
Sakaryaspor, Süper Lig için play-off finalinde rakibine hazırlanıyor!
Galatasaray-Fenerbahçe derbisinin günü ve saati belli oldu
Beşiktaş Başkanı Hasan Arat, Cihan Çanak mesaisi yaptı!
Beşiktaş'ın Transfer Hedefi: Standard Liege'den Genç Yetenek!