Arda Turan'a vergi kaçırma suçundan 1 yıl hapis cezası verildi

Eyüpspor'un Teknik Direktörü Arda Turan, futbolculuk kariyerinde İspanya'nın Atletico Madrid ve Barcelona takımlarında oynamış olduğu 2015 ve 2016 yıllarında vergi kaçırma suçundan iki farklı davadan 1 yıl hapis cezası aldı.

Arda Turan, Barselona Adalet Sarayı 13. Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, 2015 ve 2016 yıllarında İspanya Maliyesine vergi kaçırma suçlamalarıyla yargılandı. Her bir suç için 6'şar ay olmak üzere toplamda 1 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Arda Turan'ın suçunu kabul etmesiyle, savcılığın talebi ve Devlet Avukatlığı kurumu ile savunma avukatlarının kabulüyle cezası iki yıl süresince herhangi bir suç işlememesi şartıyla ertelendi. Bu kararın ardından Turan'ın cezaevine girmeyeceği bildirildi.

Dava sürecinde, 2015'ten 303 bin 162 avro ve 2016'dan 330 bin avro olan ceza tutarlarını ödediğini belirten Turan'ın, kalan 617 bin 773 avroluk borcunu ise 6 taksitle ödemesine karar verildi.

Ayrıca, Başsavcılığın, bu süre içinde herhangi bir suç işlememesi şartıyla cezanın iki yıl süreyle ertelenmesi yönündeki teklifin de Başsavcılık ve Turan'ın avukatlarının desteklediği belirtildi.

Savcılığın hazırladığı belgede, Arda Turan'ın "İspanya'da kişisel gelir vergisi mükellefi statüsüne sahip olmasına rağmen 2015 yılında önemli gelir elde etmesine rağmen kişisel gelirini göstermediği ve İspanya'da vergi ödeme yükümlülüğünden kaçtığı" açıklandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Fenerbahçe, Deplasmanda Galatasaray'ı Yenerek Şampiyonluk Şansını Sürdürmek İstiyor
Yunan basını duyurdu: Panathinaikos’ta Fatih Terim dönemi sona erdi
Trabzonspor'da şaşırtan ayrılık kararı! Abdullah Avcı, iki yıldızla yollarını ayırıyor
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü belirlendi! İmzalar yakında atılacak
Ali Koç Real Madrid'in efsane ismi ile yüzyılın bombasını patlatıyor!