Arda Turan'ın avukatları yeniden yargılama açıklaması

Futbolcu Arda Turan'ın avukatları, Turan hakkında verilen beraat kararının bozulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Futbolcu Arda Turan'ın avukatları, şarkıcı Berkay Şahin ile yaşadıkları kavga sonrası "müşteki sanık" olarak yargılanan müvekkilleri hakkında, "cinsel taciz" suçundan verilen beraat kararının, istinaf mahkemesince bozulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Arda Turan'ın avukatları Şeref Dede ve Burak Bülbül tarafından yapılan açıklamada, müvekkilleri hakkında, İstanbul 41. Asliye Ceza Mahkemesince 11 Eylül 2019'da, "cinsel taciz" suçlaması yönünden beraat kararı verildiği hatırlatıldı.

Karara karşı yapılan başvurunun ardından İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 25. Ceza Dairesinin 19 Kasım 2020'de iki sebepten dolayı bozma kararı verdiği ifade edilen açıklamada, şöyle denildi:

"Bunlardan ilki, belirli hususlarda tanık dinlenmesi gerektiği ve soruşturma aşamasında dinlenen 2 tanığın mahkeme huzurunda da dinlenmesi gerektiği yönündedir. İkinci bozma sebebi ise tamamen usule ilişkin olup, sürdürülen yargılamada 'basit yargılama usulünün' uygulanıp uygulanmayacağının değerlendirilmesi yönündedir. Kamuoyunda hatalı değerlendirmelere sebep olacak şekilde kararı çarpıtarak yorumlayan kişilere ve aynı algı ile hazırlanan haber başlık ve içeriklerine itibar edilmemesi gerektiğini belirtir, saygılar sunarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Şampiyonlar Ligi Yarı Finalinde Bayern ve Real Arasında Beraberlik
Fenerbahçe Hazırlıklara Başlıyor: Sakatlar ve Ceza Sınırları Belirsizliğini Koruyor
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları tek tek açıklandı!
Yasadışı Bahis Soruşturmasında 5 Futbolcu İfade Vermek Üzere Çağrıldı!
Fransa'da Filistin Destekçileri İsrail'in Olimpiyatlara Katılımını Protesto Etti