Arhavi'de Ramazan Coşkusu: Sahura Tulumla Uyanıp Horon Teptiler!

Arhavi ilçesinde Ramazan ayında, sahura davul yerine tulum sesiyle uyanan vatandaşlar sokaklarda horon oynuyor. Geleneksel Karadeniz ezgileriyle coşanlar, tulumcuları balkonlardan alkışlıyor. Görkem Bıyıklı ve Berke Çelik liderliğindeki tulumcular, ilçenin ruhunu canlandırıyor.

Arhavi ilçesinde Ramazan ayı, geleneksel sahur davulu yerine tulumun coşkulu sesleriyle karşılanıyor. Tulum sanatçıları Görkem Bıyıklı ve Berke Çelik önderliğinde sokakları dolaşan vatandaşlar, Karadeniz ezgileri eşliğinde horon tepti. Bu geleneğin devamıyla birlikte Arhavi'nin kültürel zenginliği her sahurda sokaklarda canlanıyor.

Arhavi ilçesindeki vatandaşlar, sahura davul sesi yerine tulum sesiyle uyanıyor ve sokaklarda horon tepiyorlar. Tulum sanatçıları Görkem Bıyıklı ve Berke Çelik, Ramazan ayında yağışsız günlerde ilçe sokaklarında dolaşarak Karadeniz ezgileriyle sahura kaldırıyorlar. Arhavi ilçe meydanından başlayarak sokaklarda dolaşan tulumculara, balkonlarından çıkan insanlar da eşlik ediyor. Kimi vatandaşlar ise sokağa inerek horon oynuyorlar.

Görkem Bıyıklı, "Her yıl olduğu gibi bu yıl da sahura vatandaşları tulum sesiyle uyandırdık. Yıllar önce abilerimiz bu geleneği başlatmıştı, biz de onların izinden gidiyoruz. Önce yürüyüş yapıyor, türküler söylüyoruz ve son olarak horon oynuyoruz" dedi.

Ömer Ulutaş ise, "Gençlere destek olmak için bu etkinliği sürdürüyoruz, her yıl devam edeceğiz" derken, Serkan Ergin ise, "Tulum, Karadeniz'in kültürünün bir parçasıdır. Bu geleneği yaşatmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!
Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!