Arı ekmeği/perga nedir? Arı ekmeğinin kullanım alanları nelerdir?

Keşfedilmemiş besin deposu ''arı ekmeği'' Türkiye'deki adı arı ekmeği olan bu besin deposu, yurtdışında "perga" olarak biliniyor. Polenin işlenmiş hali olan ürün için arılar, doğadaki çiçek tozunu ayaklarının arkasına alarak kovana getiriyor.

Türkiye'de henüz yeterince bilinmeyen ancak insan sağlığına pek çok faydası olan "arı ekmeği", sadece birkaç arıcı tarafından üretiliyor. "Arı ekmeği" olarak adlandırılan bu besin deposu, aslında yurtdışında "perga" olarak biliniyor. Arı ekmeği, polenin işlenmiş halidir ve arılar tarafından doğadaki çiçek tozunu ayaklarının arkasına alarak kovana getirilir.

Arılar, getirdikleri polenleri kendi salgılarıyla altıgenlerin içine depolarlar. Sonrasında ise pupadan çıkan yavru arılar, ilk besin olarak bu arı ekmeğini tüketirler. Bu nedenle bu ürüne "bebek maması" da denmektedir.

Arı ekmeğinin kullanımı, polene benzer. Bir yetişkinin günlük dozu genellikle 20-40 gram arasında olmalıdır. Organizmayı yenilemek ve güçlendirmek için her gün bir çorba kaşığı arı ekmeği yemenin yeterli olduğu belirtilmektedir. Diğer ilaçlarla birlikte kullanılabilir ve kronik hastalıklarda daha düşük bir polen dozu önerilir. Arı ekmeği, genellikle polenden daha güçlü bir etki gösterdiği için daha küçük miktarlarda veya kısa sürelerle kullanılabilir. Ayrıca, sindirilebilirliğini arttırmak için polen taneleri genellikle ılık suda ezilir veya çözülür. Sulu ortamda, polen taneleri genellikle 2-3 saat içinde çatlar ve bu da besin maddelerinin serbest bırakılmasına olanak sağlar.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.