Arınç'tan darbe girişimi açıklaması

Arınç, "Bütün acısıyla olayı başından beri yaşıyoruz. Yayına bağlanırken yarım saat önce 3 bomba peş peşe patladı. Şimdi de bulunduğumuz apartmanın eksi birinde çoluk çocuk birlikteyiz. Her an bir patlama sesi ve silah...

Arınç, "Bütün acısıyla olayı başından beri yaşıyoruz. Yayına bağlanırken yarım saat önce 3 bomba peş peşe patladı. Şimdi de bulunduğumuz apartmanın eksi birinde çoluk çocuk birlikteyiz. 

Her an bir patlama sesi ve silah sesleri geliyor. Başında beri aldığım bilgilerde ordunun üst kademesi ile ilgili olmayan bi grup darbe girişiminde bulunuyor. Hatta TRT’den yayın okutabiliyorlar. Amacı ne olursa olsun darbe girişimi tasvip etmek mümkün değil. 

Bir çatışmadan, kardeş kavgasından korkuyorum. Ama bu başarısız olacaktır. Halk bu darbe girişiminin yanında değildir. TSK yanında değildi. Cumhurbaşkanımız görevinin başındadır. 

Tek endişem çatışma süresinin uzaması ve kan dökülmesidir. En kısa zamanda bu girişimin bastırılacağını düşünüyorum. Demokrasimizi güçlendirelim. Sivil hükümetler ne kadar başarısız olursa olsun darbe kabul edilemez" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Işıkhan'dan 'ara zam' sorusuna yanıt
"Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak"
İmamoğlu ve Yavaş, İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu'na tebrik mesajı gönderdiler
"Ayrıca Meral Akşener çok değerli bir insan"