Arizona Mahkemesi, 2020 Seçimine Müdahale Davası: Giuliani ve Meadows Dahil 18 Kişiye Dava Açıldı

Arizona mahkemesi, 2020 başkanlık seçimine müdahale suçlamasıyla Rudy Giuliani ve Mark Meadows'u da içeren 18 kişi hakkında dava açtı. İddianame, Trump'ı suçlamazken, Georgia'daki suçlamalarla ilgili yeni deliller de ortaya çıktı.

Arizona mahkemesi, 2020 başkanlık seçimine müdahale suçlamasıyla Rudy Giuliani ve Mark Meadows'u da içeren 18 kişi hakkında dava açtı. İddianamede Trump suçlanmazken, Georgia'daki suçlamalarla ilgili yeni deliller de ortaya çıktı. Başkanlık seçimi sonuçlarına ilişkin tartışmalar devam ediyor.

Arizona'da bir mahkeme, 2020 başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale girişimi suçlamasıyla Rudy Giuliani ve eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows dahil olmak üzere 18 kişi hakkında dava açıldığını bildirdi.

İddianamede Trump'a herhangi bir suçlama yöneltilmediği, yalnızca suç ortağı olarak anıldığı açıklandı.

Michigan, Georgia ve Nevada'nın ardından Arizona, başkanlık seçimi sonuçlarına müdahale iddialarıyla suçlama yönelttiği 4. eyalet oldu.

Georgia'daki suçlamalarla ilgili olarak, Fulton bölgesi savcıları tarafından sunulan deliller ve ifadeler sonucunda Trump'a yeni suçlamalar yöneltilmişti. İddianamede, aralarında "bir kamu görevlisinin yeminini bozmaya teşvik", "yalan beyanda bulunmak için komplo kurma" ve "eyaletin yolsuzluk ve şantajla mücadele ile ilgili kanunu ihlal etme" suçlamalarının bulunduğu belirtilmişti.

Trump'ın yanı sıra, eski avukatları Rudy Giuliani ve John Eastman ile eski Beyaz Saray Özel Kalem Müdürü Mark Meadows da dahil olmak üzere 18 kişiye daha suçlama yöneltilmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Ebeveynlerin Akademik Beklentileri ve Cinsiyet Önyargısı: Yeni Araştırma Buluşları
Kim Jong-un Onaylı Yeni Balistik Füze Testi
Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Çin'i Barış Görüşmelerine Katılmaya Davet Etti
Gazze'deki Cibaliye mülteci kampına Saldırı Düzenlendi
Peru'da Trans Hakları İçin Sokaklara Dökülen Protestocular: Cinsiyet Kimlikleri Hastalık Değildir