Arsa Talebinde Patlama: Vatandaşlar İstanbul Çevresinde Yatırıma Yöneldi

Konut fiyatlarının yükselmesi ve inşaat maliyetlerindeki artış, vatandaşları İstanbul çevresinde arsaya yönlendirdi. Özellikle Çanakkale, Balıkesir, ve Batı Trakya gibi bölgelerdeki "Tiny House" projeleri talebi tetikliyor. Uzmanlar, arsa alırken bütçe ve ruhsat konularına dikkat çekiyor.

Konut fiyatlarındaki ani yükseliş ve inşaat maliyetlerindeki artış, vatandaşları çeşitli yatırım araçlarına yönlendirmiş durumda. Bu bağlamda, arsaya olan talep özellikle İstanbul'un çevresindeki illerde hızla artıyor.

Gayrimenkul uzmanı Gamze Özlü, talebin arttığı illeri ve nedenlerini değerlendirerek, "Özellikle arsayla ilgili Çanakkale, Balıkesir ve Batı Trakya gibi bölgeler tercih ediliyor. Bu bölgelerde "Tiny House" konseptiyle ilgili çeşitli projeler ve köyler geliştirilmiş durumda. Firmaların bu alandaki reklam çalışmalarının devam etmesi, uygun fiyatlı bulunan bölgelerin tercih edilmesine neden oluyor. Konut fiyatlarındaki artış ve inşaat maliyetlerindeki yükseliş, insanları alternatif yatırım araçlarına yönlendiriyor..." şeklinde konuştu.

Gamze Özlü, yatırım yapacaklara arsa alırken dikkat etmeleri gereken konular konusunda uyarılarda bulunarak, "Eğer vatandaşların bütçeleri kısıtlıysa ve 1 milyon altında bir yatırım arıyorlarsa, özellikle İstanbul'a yakın iller tercih edilebilir. İnsanlar, evlerine 2 saat içinde ulaşabilecekleri yerlere yöneliyorlar. Ayrıca, mevsim olarak daha yumuşak ve sıcak bölgeler tercih ediliyor. Tiny House alacaklar için, eğer araç üzerinde römork varsa ve araç ruhsatlıysa, sorun yaşanmıyor. Ancak araç ruhsatı olmayan durumlarda belediyeler yapı ruhsatı talep edebilir." şeklinde bilgi verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

POS Gelirlerinde Kayıt Dışı İnceleme: 3.662 Kişi 5 Milyar Lira Geliri Beyan Etti
Honda'nın 2023 Performansı ve 2024 Beklentileri
Mersin Arıcıları Uyarıyor: Ucuz Balın Gerçek İçeriği Şaşırtıyor!
Türkiye'de iflas rekorları kıran iller açıklandı: Ekonomik dalgalanmalar etkisini gösterdi!
Yıldızlar daima yalnız olmak ister! Cihat Aşkın'dan açıklama!