Arsenal, Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek liderliği sürdürdü

Arsenal'in etkileyici galibiyeti, Premier Lig şampiyonluk yarışında güçlü bir konumda olduğunu bir kez daha gösterdi. Chelsea ise ağır bir mağlubiyetle sahadan ayrılarak 9. sıradaki yerini korudu.

İngiltere Premier Lig'in 29. haftasında Arsenal ile Chelsea arasındaki karşılaşma, Arsenal'in ezici bir galibiyetiyle sonuçlandı. Emirates Stadyumu'nda oynanan maçta Arsenal, taraftarının önünde Chelsea'yi 5-0 mağlup ederek şampiyonluk yarışındaki iddiasını güçlendirdi. Leandro Trossard'ın erken dakikada attığı golle öne geçen Arsenal, ikinci yarıda Ben White ve Kai Havertz'in attığı gollerle skoru daha da yukarı taşıdı ve üstünlüğünü net bir şekilde ortaya koydu.

Arsenal'in etkili oyunu, rakip ceza sahasına 56 kez girmesiyle de kendini gösterdi. Bu performansla Arsenal, taraftarlarını sevindirirken, Chelsea ise sahadan ağır bir mağlubiyetle ayrıldı ve 9. sıradaki yerini korudu. Arsenal'in 77 puana yükselmesiyle liderlik koltuğunda otururken, Tottenham maçı öncesi moralli bir şekilde hazırlanıyor.

Bu galibiyetle Arsenal, şampiyonluk yolundaki iddiasını sürdürmekte kararlı görünüyor. Öte yandan Chelsea ise önümüzdeki maçlarda toparlanarak üst sıralara tırmanma çabası içinde olacak. Bu sonuçla Arsenal'in güçlü performansı ve Chelsea'nin zorluğuyla dolu bir mücadeleye sahne olan karşılaşma, Premier Lig'deki rekabetin ne kadar çekişmeli geçtiğini bir kez daha göstermiş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Spor Haberleri

Ali Koç, imzaları Yüksek Divan Kurulu'na teslim etti ve seçimler için mesaj verdi
Beşiktaş, 18 milyon euroluk gol makinesi transferi için hazırlıklara başladı!
Rasim Ozan Kütahyalı haklı!
Galatasaray sahasında galip gelmeyi başardı!
Serdar Ali Çelikler derbide olacakları ifşa etti!